Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Poprade rokovali zástupcovia mesta a hokejového klubu

Po dlhšom čase sa v pondelok na Mestskom úrade v Poprade stretli predstavitelia mesta Poprad a hokejového klubu Poprad.

23.09.2013 20:29
Poprad - Koššice Foto: ,
Fanúšikovia na popradskom zimnom štadióne.
debata

„Stretli sme sa s predstaviteľmi mesta a začali sme komunikáciu, aby sme riešili akútne problémy, ktoré momentálne máme v HK Poprad a pri využívaní štadióna. Myslím si, že sme sa dohodli,“ povedal na brífingu po skončení rokovania predseda správnej rady HK Poprad Rudolf Skokan. Predstavitelia klubu chceli v pondelok vyriešiť najmä stav nezúčtovanej dotácie od mesta Poprad, ktorý vznikol zablokovaním účtov HK Poprad, ako aj budúcnosť dotácií na prevádzku štadióna. „Našli sme nejaké riešenia, ale treba to prejsť s právnikmi, či to bude vyhovovať obidvom stranám,“ doplnil R. Skokan.

Na stretnutí sa hovorilo aj o chýbajúcom erbe mesta na ľadovej ploche či hokejových dresoch seniorského tímu HK Poprad. „Predstavitelia mesta nám povedali svoj názor ako Popradčania a myslím si, že pokiaľ Popradčania majú takýto názor, tak niečo urobíme aj s tými erbmi, aby sme sa dostali k tomu, že to HK Poprad bude zvýraznené podstatne viac ako doteraz,“ skonštatoval Rudolf Skokan. Ten zároveň zdôraznil, že symboly mesta nechýbajú na štadióne, keďže sú na mantineloch ako aj na „kocke“. Nápis HK Poprad je na dresoch hokejistov na krku. Miesto na dresoch sa snaží vedenie klubu efektívne predať.

Mesto Poprad na rokovaní zastupovali obaja viceprimátori. „Dnes sme ukázali, že nie je nijaký problém v komunikácii. Hľadali sme, ako vyriešiť problém s nevyúčtovanou dotáciou, pretože vzniká prekážka s ďalšími dotáciami a narastá dlh hokejového klubu voči mestu,“ povedal viceprimátor Adrián Kromka. Koncom týždňa by si mali obidve strany opäť sadnúť za rokovací stôl s návrhmi riešení. „Obidve strany majú záujem, aby sa vyriešil problém, ktorý má hokejový klub voči mestu,“ poznamenal A. Kromka.

Na pondelňajšom stretnutí sa podľa jeho slov neriešila ďalšia finančná podpora mesta. „Mesto Poprad je v dnešnej ekonomickej situácii maximálne ústretové. Financujeme fungovanie zimného štadióna, to je 644 000 eur ročne. Dotujeme mládež sumou 45 000 eur. Dávame dotácie ‚áčku‘, aby mohli bezplatne fungovať na štadióne,“ dodal Adrián Kromka.

debata chyba
Viac na túto tému: #rokovania #Poprad #HK Poprad