Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Útočník Martina Važan: Víťazná pohoda kabíne pristane

Hokejistom Martina vstup do extraligy vyšiel. "Možno až nad očakávanie," vraví útočník Michal Važan.

18.09.2013 18:01
Michal Važan Foto:
Michal Važan
debata

V utorok výrazne prispel k víťazstvu 2:1 nad Zvolenom. Obhajcovi titulu strelil oba góly.

Ktorý zápas bol náročnejší – v nedeľu v Skalici alebo domáci proti Zvolenu?
Hoci sme v Skalici mali len tri päťky, podali sme bojovný výkon. Víťazstvo sme ubránili. Doma sme už nastúpili takmer kompletní. Hrali sme aktívnejšie i pestrejšie, ukázali sme viac kvality.

Čo predchádzalo vašim dvom gólom? Pred oboma odviedol veľmi dobrú prácu Jaro Markovič. Pred prvým mi prihral medzi kruhy, vystrelil som spoza súperovho brániaceho hráča. Druhý som strelil po kombinácii v presilovke.

Koľko ste prispeli za dva góly do klubovej kasy?
(so smiechom) Nič. U nás sa platí až za hetrik.

Tuho ste bránili najtesnejší náskok?
Veru tuho. V prvých dvoch tretinách nás celoplošná aktivita stála dosť veľa síl. V tretej sme sa trochu stiahli a sústredili na udržanie náskoku. Tešilo nás, že sme to proti majstrovi zvládli.

Martin má spolu s Košicami po dvoch zápasoch plný bodový zisk. Čo sa skrýva za víťazným vstupom do súťaže?

Mužstvo prevzal tréner Daniel Babka, martinský rodák. Priniesol nové impulzy, usilujeme sa plniť, čo nám hovorí. Dve víťazstvá vniesli do kabíny pohodu a pozitívnu energiu. V prípravných zápasoch sa nám veľmi nedarilo, tým viac nás teší úspešný začiatok. Z dvoch zápasov sa však nedá ešte nič odvodzovať. Neradi by sme prišli o pohodu. Z minulosti si dobre pamätám, že môže prísť aj nepriaznivá séria. Preto je dobré ostať na zemi a maximálne pristupovať k svojim povinnostiam. Radi by sme prilákali do hľadiska vyšší počet divákov. Keď budeme hrať dobre, prídu aj ľudia. V prvom zápase doma nám proti Zvolenu pomohli, utvorili žičlivú atmosféru.

Menia sa po úspešnom vstupe predsezónne zámery?
Nie, našou prioritou je postup do play off. Martinský fanúšik naň čaká už dosť dlho, v troch predchádzajúcich ročníkoch sme v ňom chýbali.

Znamená to, že sa v Martine blýska na lepšie časy?
Ako to myslíte?

V predchádzajúcej sezóne si Martin zachraňoval extraligovú kožu, klub kvárila finančná neistota. Vnímate zmenu k lepšiemu?
Dúfame, že áno. Na začiatku sezóny to ešte ako tak šlo aj v predchádzajúcich rokoch, na prelome rokov sa situácia začala komplikovať. Vedenie klubu predĺžilo spoluprácu s hlavným sponzorom, zatiaľ všetko ide, ako má.

Čo tak inšpirovať sa bronzovou sezónou 2009/10?
Dobre si ju pamätám, hoci v jej závere som bol zranený a mužstvu som veľmi nepomohol. Tak vysoko zatiaľ nerúbeme, no vynasnažíme sa čo najviac natiahnuť víťaznú šnúru.

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin #Michal Važan