Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Valábik: Zotrvaniu v Piešťanoch sa nebránim

Hokejisti Piešťan, príjemné prekvapenie minulej sezóny, vstúpili úspešne do nového ročníka extraligy.

16.09.2013 17:13
Boris Valábik Foto:
Boris Valábik.
debata

Síce sa najprv potrápili s reprezentačnom dvadsiatkou a následne v prvom kole aj s Banskou Bystricou, ale po výhrach 2:1 a 3:2 po predĺžení majú päť bodov. K úspechu nad Banskobystričanmi prispel výraznou mierou skúsený obranca Boris Valábik. Po desiatich rokoch sa vrátil na slovenské klziská. Na dva góly prihrával a rozhodujúci strelil.

Do zápasu ste vstúpili zle. Zväzovala vám ruky nervozita?
Bolo cítiť istú nezohratosť i trošku nervozity, lebo ligové zápasy sú vždy iné než prípravné. No zvládli sme to, otočili z nula dva na tri dva a ukázali charakter tímu. Základom úspechu je vždy dobrá partia a my ju máme skvelú. Chlapci v kabíne si veria. Presvedčili sa, že majú na to – uhrať dobrý výsledok. Nikoho však minulá sezóna neuspokojila a to je dobré.

Hovorí sa, že druhá sezóna v najvyššej súťaži býva pre tím náročnejšia než prvá. Neobávate sa toho?

Uvedomujeme si, že očakávania od nás sú vyššie než pred rokom. Niektorí nás považujú za jedného zo spolufavoritov ligy, ale najprv to musíme potvrdiť na ľade. Máme veľmi dobrý tím plný snaživých hráčov. Nemusíme sa báť očakávaní, ale ani sa pozerať príliš dopredu.

Aké ciele ste si v klube stanovili?
Vôbec sa o tom nehovorí. A to je len dobre. Veľa rečí totiž niekedy hráčom zamotá hlavy. Ambíciou je dostať sa čo najvyššie, ale o tom sa rozhoduje až v play off, ktoré je ešte veľmi ďaleko.

Tréner vás v zápase často posielal na ľad. Vyhovuje vám vyššia vyťaženosť?
Som spokojný s časom na ľade a dúfam, že to tak bude pokračovať. Naznačuje to, že mi tréner verí, čo je pre hráča najdôležitejšie. Som v tíme, aby som mu pomohol. Ľudia v klube dobre vedia, aký typ hráča som a čo môžu odo mňa očakávať.

Zmluvu v Piešťanoch máte otvorenú. Vydržíte v klube len pár stretnutí alebo do konca sezóny?
Uvidíme. Nebránim sa ani tomu, že by som zostal celý rok. Piešťany sa mi páčia a mám to veľmi blízko domov. Nikam sa neponáhľam. Ak mám odísť zo Slovenska, nech tá ponuka stojí za to. Je to práca pre agenta, aby mi našiel niečo v zahraničí alebo sa dohodol s Piešťanmi do konca sezóny. Nepremýšľam nad tým, ako dlho tu budem, bolo by to zbytočné.

Prečo dostali Piešťany prednosť pred Nitrou, kde ste vyrastali?
S tamojšími funkcionármi sme sa o angažmáne ani nebavil, v tom čase rokovali s Milom a Švarným, preto som sa tam netlačil. Viem, že v Nitre majú dosť kvalitných bekov. Ak by som mal hrať v tretej päťke, nebolo by to výhodné pre mňa ani pre tím. Preto sme kontaktovali Piešťany a dohodli sa.

debata chyba
Viac na túto tému: #Piešťany #Boris Valábik