Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šport pod Tatrami sa uberá zlým smerom, tvrdí Kroták

Hokejový útočník Arne Kroták chce zmierniť napätie v Poprade medzi mestskou radnicou a vedením hokejového klubu.

16.09.2013 14:30
Arne Kroták Foto: ,
Arne Kroták.
debata

Pod Tatrami nevedia nájsť spoločnú reč primátor Anton Danko a riaditeľ HK Poprad Tibor Turan. Účasť klubu v najvyššej slovenskej súťaži bola dlho otázna. Pred týždňom pochodovali v Poprade fanúšikovia mestom a žiadali kompetentných, aby našli spoločnú reč. HK napokon extraligu začal.

„Je mojou povinnosťou ako kapitána mužstva pripojiť sa k fanúšikom. Chcem sa im poďakovať, pretože ukázali, že nám všetkým na hokeji a na športe pod Tatrami záleží. Urobím všetko, čo je v mojich silách, aby kompetentní našli spoločnú reč. V pondelok by som chcel požiadať primátora mesta Poprad o stretnutie a porozprávať sa nielen o situácii v hokeji, ale o športe pod Tatrami celkovo. Posledných asi šesť rokov sa to totiž uberá zlým smerom,“ uviedol podľa hkpoprad.sk Arne Kroták.

Dlhoročná opora „kamzíkov“ sa do klubu vrátila po ročnom pôsobení vo Francúzsku. Kroták sa netají ani ambíciou angažovať sa v regionálnej politike. Súčasnú iniciatívu však nespája s touto snahou. „Tomuto športu sa venujem vyše dvadsať rokov a nastal čas, aby som začal niektoré veci aj ovplyvňovať. Ak chcete niečo zmeniť, musíte začať od seba. Požiadam preto pána primátora o stretnutie a v najbližších dňoch by som s ním chcel hovoriť o veciach, na ktoré upozorňoval pochod fanúšikov 9. septembra. Nestojím na nikoho strane. Chcem ale rozvíjať ďalej to, čo prezentovali fanúšikovia popradského hokeja. V tomto majú moju plnú podporu a stotožňujem sa s nimi,“ vyhlásil podľa hkpoprad.sk Arne Kroták.

debata chyba
Viac na túto tému: #Poprad #Arne Kroták