Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Finále a plné tribúny, želá si Podkonický

Vydarenú sezónu ovenčili majstrovským titulom. Druhým v histórii klubu. Zvolenskí hokejisti sa už nevedia dočkať ostrého štartu extraligovej sezóny. V domácom prostredí privítajú Nitru a radi by odštartovali nový ročník rovnako dobre, ako ten predošlý, keď ťahali šnúru osemnásť zápasov bez prehry v riadnom hracom čase.

15.09.2013 11:09
Zvolen, Košice Foto:
Andrej Podkonický s majstrovskou trofejou.
debata

„Káder sa príliš nemenil. Sme zohratí a dobre sa poznáme z minulej sezóny. Chýba nám len bývalý kapitán Lukáš Jurík. Dúfam, že bude všetko šliapať rovnako dobre,“ tvrdí jeden z lídrov zvolenského tímu Andrej Podkonický.

Skúsený tridsaťpäťročný útočník pôvodne tiež opustil majstrovskú kabínu, no po krátkej anabáze v kazašskom Pavlodare sa vrátil domov – pod Pustý hrad. „Chýbali mi deti. Našťastie si v klube za mňa našli náhradu a nerobili mi problémy pri odchode. Zvolen mal stále záujem, nebol problém dohodnúť sa,“ priznáva účastník troch majstrovstiev sveta. „Mám dojem, že spoluhráčov som návratom potešil. Aspoň dúfam, že je to tak,“ smeje sa.

Zvolenčania v lete vymenili trénera. Vedenie klubu sa rozhodlo nepredĺžiť zmluvu s úspešným Petrom Mikulom, nahradil ho Čech Ľubomír Oslizlo. Čo sa nemení, sú vysoké ambície klubu. „Hovorí sa minimálne o účasti vo finále. Okrem toho dúfame, že po majstrovskej sezóne na nás bude chodiť ešte viac divákov. Musíme hrať dobrý hokej, aby sme o nich opäť neprišli,“ hovorí Podkonický a pridáva aj najvážnejších súperov v boji o titul: „Košice, možno Piešťany a uvidíme, kto sa ešte pridá. Košičania sa výrazne posilnili v útoku, obrana a brankár však ostali približne rovnakí. Majú veľmi silné mužstvo, nebudeme to mať jednoduché, ale aj my máme kvalitný káder.“

Pred štartom ligy výrazne rezonuje téma chýbajúcich financií a podlžností vo viacerých kluboch. Podľa Podkonického aj tieto veci ovplyvňujú súťaž. „Aj vo Zvolene boli nejaké resty, ale všetko sa vyrovnalo. Niektoré kluby však majú podlžnosti voči hráčom a napriek tomu sú v extralige. Na druhej strane, ak by ich vylúčili, neviem, kto by ich v súťaži nahradil. Nejako to však kompetentní riešiť musia, inak extraliga zanikne. Nie tento rok, ale v budúcnosti,“ upozorňuje.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Podkonický #HKM Zvolen #Tipsport extraliga