Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slávnostné buly pred prvým duelom v Trenčíne vhodí Peter Bondra

Kvarteto hokejových majstrov sveta z roku 2002 Richard Lintner, Rastislav Pavlikovský, Róbert Petrovický a Ján Lašák si s definitívnou platnosťou oblečie dres Dukly Trenčín v úvode novej sezóny Tipsport extraligy.

13.09.2013 19:03
Peter Bondra Foto:
Peter Bondra.
debata

Zástupcovia „vojakov“ o tom informovali na piatkovej tlačovej konferencii. Spomenutá štvorica ešte chýbala v zostave Dukly v utorkovom zápase na ľade HK Orange 20, nastúpiť by však mali v nedeľu 15. septembra doma proti Žiline. Pre Jána Lašáka to bude premiérový štart za Trenčín, Lintner hral v Dukle v minulom ročníku, Róbert Petrovický pôsobil v tomto tíme naposledy v sezóne 2009/2010 a Rastislav Pavlikovský ešte v ročníku 1997/1998.

Skúsení hokejisti nevedia, ako dlho sa v Trenčíne zdržia. „Budeme to riešiť za pochodu,“ povedal Richard Lintner a Rastislav Pavlikovský doplnil: „Hrať za Duklu po dlhých rokoch bude pre mňa veľký zážitok. Verím, že príde veľa divákov.“

Úvodný duel v novom súťažnom ročníku pred vlastnými fanúšikmi poňalo vedenie Dukly v slávnostnom duchu. Okrem štvorice hráčov zlatých medailistov z Göteborgu príde do Trenčína aj autor víťazného gólu vo finále MS 2002 Peter Bondra, ktorý slávnostným vhadzovaním otvorí nedeľňajšie stretnutie. Prítomný bude aj tréner úspešnej reprezentácie spred jedenástich rokov Ján Filc, jemu pripadla úloha odovzdať ocenenie pre najlepších hráčov zápasu – pamätnú Plaketu Pavla Demitru.

Káder Dukly opustilo po minulom ročníku mnoho hráčov, napríklad Ján Pardavý zamieril do Štrasburgu, Tomáš Bokroš do Södertälje, Peter Sojčík do Košíc a Matej Kristín do Lyonu. Mužstvo spod hradu Matúša Čáka dostalo extraligovú licenciu až začiatkom septembra spolu s Popradom a Martinom, dva týždne po riadnom termíne.

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Lintner #Dukla Trenčín #Róbert Petrovický #Rastislav Pavlikovský #Ján Lašák #Peter Bondra #Ján Filc