Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zvolenčania už skompletizovali káder, chcú obhájiť titul

Úradujúci slovenský hokejový majster HKM Zvolen uzavrel káder pre sezónu Tipsport extraligy 2013/2014. Poslednými hráčmi, ktorí v piatok podpísali ročné zmluvy, sú útočníci Andrej Podkonický a Vladislav Baláž.

30.08.2013 13:48
Oslizlo, Čanky, Podkonický, Baláž Foto: ,
Zľava tréner HKM Zvolen Ľubomír Oslizlo, generálny manažžér Milan Čanky, útočníci Andrej Podkonický a Vladislav Balᾞ.
debata

Odchod kapitána Lukáša Juríka do rakúskeho Innsbrucku zaplátalo vedenie Zvolena práve najnovšou posilou Balážom, ktorý vlaňajšiu sezónu absolvoval v českom Litvínove a nevyšla mu podľa predstáv.

Predtým pôsobil tri roky vo Zvolene. „Nechcem už rozoberať nevydarenú sezónu. V Litvínove mi to nevyšlo z viacerých dôvodov. Teraz sa chcem vo Zvolene hlavne dostať do dobrého zápasového rytmu a potrebnej formy. Verím, že pomôžem mužstvu. Nerád by som sa porovnával s Lukášom Juríkom, keďže hrával na inom poste. Viem, že sa odo mňa očakávajú góly, no tie sa nedajú pustiť ako voda z vodovodného kohútika. Až čas ukáže, koľko ich dokážem súperom streliť,“ povedal v piatok Vladislav Baláž.

Andrej Podkonický je rovnako staronovou tvárou v hráčskej kabíne Zvolenčanov. Prípravu na novú sezónu síce začal v kazašskom Pavlodare, no v lete si všetko premyslel a opäť podpísal kontrakt s materským klubom spod Pustého hradu. „Prevážili rodinné dôvody. Bolo by pre mňa ťažké byť bez rodiny. Trošku som sa unáhlil s podpisom zmluvy s Pavlodarom. Zvolenské HKM ma prehováralo počas prípravného obdobia na novú sezónu s tým, či sa nevrátim, či si to nerozmyslím. Napokon to zavážilo a som rád, že môžem byť znovu v tomto tíme a pomôcť s obhajobou titulu,“ objasnil príčiny nečakanej zmeny Andrej Podkonický.

Zvolenčania už definitívne skompletizovali káder pred nastávajúcou sezónou. Tréner Lubomír Oslizlo začne sezónu s tým, čo má v súčasnosti k dispozícii. „Káder sa zatiaľ nebude dopĺňať,“ povedal kormidelník HKM a pokračoval: „V priebehu sezóny uvidíme, či budeme musieť káder ešte doplniť. Tomuto mužstvu verím a očakávam, že to dokáže aj na ľade. Silu vidím hlavne v útočnej fáze – vrátil sa Podkonický, prišiel Baláž, ale hokej sa hrá aj dozadu a defenzívu ešte musíme zlepšiť.“

HKM Zvolen vstupuje do extraligovej sezóny 2013/14 s rozpočtom 750-tisíc eur. Oproti vlaňajšku zostal nezmenený, aj keď pribudli noví sponzori. Vedenie klubu stanovilo seniorskému tímu jednoznačný cieľ – obhájiť majstrovský titul. „Dať si nižší cieľ by bolo alibistické, takže chceme obhájiť titul. Rozpočet sme nemenili. Finančná situácia v klube je asi taká, ako na celom Slovensku, teda nie je nejako priaznivá, ale ani hrozivá, že by sme nevedeli sezónu zvládnuť. Som presvedčený, že so sponzormi, ktorí nám zostali aj pribudli, sezónu zvládneme,“ uviedol generálny manažér HKM Zvolen Milan Čanky.

debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Podkonický #HKM Zvolen #Vladislav Baláž #Tipsport extraliga