Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bartoš: Vrátil som sa do vyváženého tímu

Útočník Peter Bartoš sa po ročnej prestávke, počas ktorej pôsobil v poľskom Sanoku, opäť vrátil do Košíc. "Boli mojou prioritou, mal som aj iné možnosti," vraví spoľahlivý hokejový veterán.

21.08.2013 08:00
Peter Bartoš Foto:
Peter Bartoš.
debata

Do akého tímu ste sa vrátili?
Do dosť pozmeneného. Je v ňom veľa mladých tvárí, ale aj niekoľko skúsených hráčov. Mužstvo je vyvážené, verím, že mu pomôžem mojimi skúsenosťami. Čas ukáže, na čo má.

Čoskoro oslávite štyridsiatku. Vládzete držať krok s mladíkmi?
S tým som nemal problém. S mužstvom som absolvoval celú letnú prípravu, síl mám ešte dosť.

Nemali ste ťažké srdce na Košice, že s vami v minulej sezóne nepočítali?
Nie, taký je hokejový život. Rozišli sme sa korektne a teraz sa naše cesty opäť spojili. V poľskom Sanoku som zažil a získal ďalšiu skúsenosť, vyskúšal som si inú súťaž. Zo všetkého si treba vziať pozitívne veci. Akurát ma trochu mrzelo, že sme nezískali titul.

Akú úroveň má poľská najvyššia súťaž?
Najlepšie štyri tímy majú svoju kvalitu, vedeli by konkurovať slovenským. V Poľsku majú najsilnejšie kluby dosť peňazí, ba Gdansk má ambíciu uchádzať sa o vstup do ruskej Kontinentálnej hokejovej ligy.

Berú Košice úlohu najväčšieho favorita slovenskej extraligy v nadchádzajúcom ročníku?
Košice zvyknú favorizovať takmer všetci. Aj iné tímy majú svoju kvalitu, niektoré sa pokúsia prekvapiť. K popredným bude opäť patriť Zvolen, dobre sa ukazuje Skalica.

Prekvapilo vás, že v minulej sezóne Zvolen vo finálovej sérii zdolal Košice?
Prekvapilo… Zvolen mal konsolidované mužstvo, počas celej sezóny bol na čele, vybudoval si veľký náskok. A najdôležitejšie bolo, že zvládol aj play off.

Košice vyhrali v závere uplynulého týždňa bez prehry Rona Cup v Trenčíne. Čo naznačil ? Bola to dobrá skúška?
Každé prvenstvo povzbudí. Sme radi, že sme sa sčasti rehabilitovali za predchádzajúce tri prehry s českými extraligistami: dvakrát sme podľahli Třincu, raz Vítkoviciam. Stále je to však len príprava. Podstatné je, aby sme sa počas nej čo najlepšie naladili na nový extraligový ročník.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Bartoš