Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šatan: Nejaký čas potrvá, kým sa rozhodnem

Skúsený útočník Miroslav Šatan po návrate zo zámoria odvčera trénuje s hokejistami bratislavského Slovana. V uplynulej sezóne bol jeho ústrednou postavou, v pozícii kapitána priviedol mužstvo k titulu v slovenskej extralige. Na svetovom šampionáte v Helsinkách patril k oporám slovenskej reprezentácie.

09.08.2012 08:58
Miroslav Šatan Foto:
Miroslav Šatan.
debata (7)

Máte za sebou prvý tréning so Slovanom na ľade. Čo z toho možno odvodiť pre budúcu sezónu?
Zatiaľ nič. Teraz sa pripájam k mužstvu. Skúsim trochu potrénovať, aby som sa dostal do herného tempa. A potom uvidím, čo ďalej.

V kabíne vás privítali? Libor Hudáček sľúbil aj tortu, ak budú jeho spoluhráčmi Šatan s Pálffym…
(so smiechom) Áno. Na stacionárnych bicykloch sme sa privítali. A na tú tortu si počkám.

Do akého Slovana ste prišli?
Zmenil sa dosť. Prišli niektorí noví chlapci, zmenila sa možno polovica tímu. Kvalita sa zvýšila. Sám som zvedavý, keď uvidím mužstvo hrať, ako bude vyzerať jeho výkon v novej zostave.

So Žigom Pálffym ste už hovorili o prípadnom spoločnom pôsobení v Slovane?
Doma som len krátko, ešte som nemal čas. Naposledy sme spolu telefonovali asi pred vyše mesiacom. Odvtedy sme neboli v kontakte.

Trénovali ste aj v zámorí?
Párkrát som bol v New Yorku na ľade. Nie však s nejakým mužstvom, ale individuálne a nie v takom tempe, ako trénuje teraz Slovan. Na Slovensko sme sa vrátili začiatkom týždňa. Väčšinu dovolenky sme absolvovali na Long Islande s rodinou.

Vedeli ľudia vo vašom newyorskom okolí, že Slovensko získalo na tohtoročných majstrovstvách sveta v hokeji striebro?
Tí ľudia, ktorí sledujú hokej, samozrejme o našom úspechu vedeli. Široká verejnosť však svetový šampionát nesleduje, zvlášť vtedy, keď v tom čase sa jej pozornosť sústreďuje na zápasy play off o Stanleyho pohár.

Priblížite, čo zaváži vo vašom rozhodovaní o prípadnom návrate do Slovana?
Najprv sa potrebujem dostať aspoň do nejakej prípravnej formy. Momentálne to u mňa na zápasy nie je. Potrebujem prinajmenej dva týždne, možno aj viac, kým sa dostanem do akej-takej hernej pohody. Dvojmesačná prestávka od majstrovstiev sveta urobila svoje. Stále pociťujem zranenia z minulej sezóny, ktoré ešte pobolievajú, ešte sa celkom nezahojili. Nejaký čas potrvá, kým urobím rozhodnutie.

Do ruskej Kontinentálnej hokejovej ligy ste nazreli v mužstve Dynama Moskva v závere ročníka 2010/2011. Slovan čaká v KHL nováčikovská sezóna. Odhadnete jeho šance?
Pre Slovan bude účasť v KHL určite prínosom. Ide do vyššej, oveľa kvalitnejšej súťaže. Chalani sa v nej budú mať možnosť otestovať, aj celý klub. Šanca je vždy. Fanúšikovia si prídu na svoje, uvidia kvalitnejšie zápasy ako v slovenskej extralige. Je to pochopiteľné, lebo káhael je úrovňou o trochu ďalej.

Viete, aká návšteva sledovala prípravný víťazný domáci zápas Slovana proti moskovskému Spartaku?
Viem. Na internete som čítal, že prišlo takmer deväťtisíc ľudí. Pekné. Od chalanov sa určite dozviem viac podrobností.

Olympijské hry v Londýne sledujete?
Sledujem trochu. Keď mám chvíľku čas, zapnem si televízor a pozerám. Teraz si zvykám na časový posun, v noci neraz pozerám na rôznych kanáloch opakovania a prehľady súťaží.

Láka vás ešte účasť v olympijskom turnaji Soči 2014, ktorú si hokejová reprezentácia vybojovala v máji v Helsinkách?
Ojój, to je ešte veľmi ďaleko. O tom vôbec nerozmýšľam.

Krajči: Začíname rokovať
Maroš Krajči, generálny manažér hokejového Slovana považuje za dobré znamenie, že Miroslav Šatan opäť trénuje s mužstvom. ,,Nič to však ešte neznamená. V stredu sme mali s Mirom prvú debatu. Čakajú nás ďalšie rokovania, podobne sme postupovali aj v predchádzajúcich sezónach, keď u nás pôsobil. Hráča takého formátu by sme v mužstve veľmi radi privítali. Bude tak až vtedy, keď podpíšeme zmluvu. Sme pripravení na to, že to môže trvať aj dlhšie."

7 debata chyba