Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Finálová (ne)kultúrnosť

Čo ostane v pamäti z tohto ročníka slovenskej hokejovej extraligy? Úspešná obhajoba košického titulu. Podlomené mužstvo, ktoré v januári domáci priaznivci vypískali po štvrtej prehre v sérii, sa bez troch vyhodených opôr sympaticky zomklo a dokorčuľovalo k zlatu.

27.04.2010 11:13
hokej ilustračná Foto:
Ilustračná snímka.
debata (36)

Suverénne prvenstvo Slovana po základnej časti. Húževnatosť Banskej Bystrice. Ústup Trenčína a Zvolena z popredných pozícií.

Neuznané góly vo finálovej sérii (1:1).

Osobnosti? Žigmund Pálffy zaostal za vlaňajšou sezónou, no stále vyčnieval. Podobne ako útočník Ján Pardavý. Obaja sa už blížia k štyridsiatke, čo tiež niečo hovorí o úrovni súťaže.

Ani finále sa nestalo jej parádnym výkladom. Napätie k súbojom o zlato patrí, medzi bratislavským útočníkom Lažom a košickým brankárom Hudáčkom sa v rámci normy zaiskrilo. Zápasy v ružinovskom provizóriu neupútali; aj preto, že domáci v prvých dvoch padli. Nekultúrnosť hlásateľa a časti divákov korešpondovala s neútulným prostredím.

Košice majú najkrajšiu arénu, ale ani najhokejovejšie prostredie nie je zárukou kultúrnosti. Skandovať urážlivé pokriky, keď už je po boji, víťazom patrí zaslúžená sláva a porazeným česť, je takisto cez čiaru.

K dôstojnosti dekorovania víťazov nenápadne prispel Eric Assimakopoulos, mecenáš Slovana. Keď Bratislavčania so striebrom na hrudiach chceli zísť z ľadu, vrátil ich späť – aby vzdali hold víťazom.

Gesto Američana mi tiež ostane v pamäti. Inak – aká liga, také vyvrcholenie.

36 debata chyba