Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hudáčkove reči vyburcovali Slovan. Urazil šťastenu, odkázal mu Vaic

Spočiatku to vyzeralo opäť na trápenie, ale hokejisti Slovana Bratislava napokon s prehľadom dosiahli svoje prvé domáce víťazstvo vo finálovej sérii proti Košiciam. Tŕpli pritom už po šestnástich sekundách, gól Draveckého však napokon rozhodcovia neuznali pre posunutú bránku Pavla Rybára.

21.04.2010 21:31
Slovan - Košice Foto:
Gól v sieti Košíc - obraz piateho finále extraligy.
debata (25)

„Niekto nahadzoval puk na bránku, tak som sa snažil natlačiť na žŕdku, aby mi strela neprepadla popri nohe,“ opisoval skúsený gólman. V prvej chvíli nepochyboval o tom, že gól padol v súlade s pravidlami. „Vôbec som nevedel, že bránka bola posunutá. Povedal mi to až Ľubo Vaic. Ale netušil som, či sa to stalo pred gólom alebo až po ňom.“

Rybár dostal dvojminútový trest za úmyselné posunutie bránky, on to však odmieta. „Keby som ju chcel posunúť, urobím to evidentne, nie takto. S tou bránkou sú problémy celú sezónu, je ukotvená inak než štandardné bránky,“ naznačil.

Slovan odvrátil prvý majstrovský mečbal Košíc aj vďaka gólu obrancu Jozefa Kováčika. „Veľmi si ho cením, lebo som ho dal v dôležitom zápase, ktorý sme potrebovali súrne vyhrať. Teraz sa v Košiciach pokúsime o zázrak, a keď sa nám podarí, doma ich rozšliapeme,“ vravel Kováčik.

Belasí sa prvý raz v sérii výraznejšie presadili proti brankárovi Košíc Júliusovi Hudáčkovi. „Naštudovali sme si ho,“ vysvetľoval kapitán Slovana Ľubomír Vaic. Priznal, že jeho tím vyburcoval aj Hudáčkov výrok o tom, si do Bratislavy ide po medailu. „Urazil šťastenu. Pevne verím, že si sem príde po medailu – ale až v nedeľu a po striebornú,“ reagoval Vaic.

25 debata chyba