Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan dramatizuje finálovú sériu. Vyhral 4:1, séria sa sťahuje do Košíc

Hokejisti bratislavského Slovana vyhrali v piatom zápase finálovej série extraligy nad Košicami 4:1 a znížili stav série na 2:3. Šiesty duel je na programe v piatok v metropole východu.

21.04.2010 17:08 , aktualizované: 19:48
Slovan - Košice Foto:
Radosť hokejistov Slovana po góle v košickej sieti.
debata (8)

Hokej – Slovnaft extraliga – finále play-off – piaty zápas (hrá sa na 4 víťazstvá):

Slovan Bratislava – HC Košice 4:1 (0:1, 3:0, 1:0) – stav série 2:3

  • Góly: 21. Kuľha (Richard Huna, J. Kováčik), 32. J. Kováčik (Hujsa, Kuľha), 35. Lažo (Vaic), 43. Róbert Huna (A. Nedorost, S. Hudec) – 11. Gmitter (Peter Mikuš).

    Vylúčení: 10:10 na 2 min, navyše: Róbert Huna – Húževka (obaja 10 min za narazenie zozadu), presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc, J. Višňovský – M. Novák, Stano, 3380 divákov

  • Slovan Bratislava: Rybár – J. Kováčik, Turunen, Štajnoch, Sersen, Bohunický, S. Hudec, Tesařík – Kuľha, Hujsa, Richard Huna – Lažo, Lipiansky, A. Nedorost – Róbert Huna, Vaic, Demel – D. Skokan, od 41. min L. Hudáček, M. Bakoš
  • HC Košice: J. Hudáček – Michal Grman, Slimák, Deyl, Šeda, P. Mikuš, Homer, od 21. min Martin Gajdoš – Rudolf Huna, S. Gron, P. Bartoš – Šachl, Húževka, Andrašovský – Dravecký, Jenčík, Vorel – Gmitter, Mertel, Juraj Sýkora

Hneď úvodné sekundy priniesli poriadne vzrušenie, keď v 16. sekunde prekonal Pavla Rybára útočník hostí Vladimír Dravecký, no pre milimetrové posunutie bránky rozhodca Marušin gól neuznal. Oba tímy v ďalšom priebehu hrali opatrne, hra sa kúskovala a šancí veľa nebolo. „Nudu“ zmenila 12. minúta, kedy svoju veľkú dravosť preukázal krídelník 4. košickej formácie Ondrej Gmitter a v páde prekonal gólmana Rybára. Slovanisti sa dostali k tlaku až v závere prvého dejstva, no Stanislav Hudec nastrelil len konštrukciu bránky a pri presilovke sa nepresadili Miroslav Lažo a Ján Lipiansky.

Zaujímavosti po piatom zápase:

- Slovan stále môže byť prvým slovenským tímom, ktorý vo finále extraligy dokáže otočiť sériu z 1:3 na 4:3, prípadný siedmy zápas by sa hral v nedeľu 25. apríla v bratislavskom Ružinove.
- Slovan vyhral prvýkrát vo finále 2010 domáci zápas, zároveň prvýkrát sa jeho hráči tešili z výhry v riadnom hracom čase.
- V piatom zápase padol najneskorší gól v doterajšom priebehu finálovej série, keď sa Ondrej Gmitter presadil v 11. min. Pre Gmittera to bol druhý presný zásah v play-off i v sezóne.
- Martin Kuľha a Miroslav Lažo strelili svoje deviate góly v tohtoročnom play-off a sú jeho najlepšími strelcami.
- Kapitán Slovana Ľubomír Vaic si pripísal jednu asistenciu a s 18 bodmi je najproduktívnejším hráčom play-off.
- Košice nastúpili bez zranených obrancov Jána Tabačeka a Petra Hubu a v priebehu duelu odstúpil aj ďalší ich zadák Peter Mikuš.
- Košice sa už vo štvrtom zápase v rade nepresadili v presilových hrách, Slovan využil v stredu dve a celkovo tri vo finále play-off.


Úvod druhého dejstva patril Slovanu, ktorý hral opäť v početnej výhode. Trest kapitána hostí Petra Bartoša potrestal delovkou od modrej a svojím druhým gólom vo finálovej sérii kanonier Martin Kuľha.

Oba tímy sa v ďalšom priebehu dostávali do šancí hlavne pri presilových hrách, no ďalší gól padol „až“ v hre piatich proti piatim – po kombinácii prvého útoku belasých prihrával Martin Hujsa na voľného obrancu Jozefa Kováčika, a ten z bezprostrednej blízkosti nedal Hudáčkovi šancu. Slovan začal hrať aktívnejšie, stupňoval tempo, čo mu prinieslo ovocie. V presilovej hre zvýšil na 3:1 Miroslav Lažo.

Tlak domácich pokračoval aj v treťom dejstve a pretavil sa aj do gólu – po skončení osobného trestu sa do hry opäť zapojil Róbert Huna, ktorý po prihrávke Andreja Nedorosta štvrtýkrát napol sieť za hosťujúcim gólmanom. Od tohto momentu sa zápas už len dohrával.

Povedali po zápase:

Róbert Pukalovič (asistent trénera Slovana): „Napriek zlému úvodu sme vedeli, že musíme zvýšiť bojovnosť, lebo iba tak môžeme uspieť. S výsledkom sme spokojní a rovnako aj s nasadením a bojovnosťou hráčov. Pomaly začíname myslieť na ďalší zápas v Košiciach.“

Rostislav Čada (tréner Košíc): „Začali sme dobre a celú prvú tretinu sme hrali dobre. Škoda, že nám pri prvom striedaní neuznali rozhodcovia gól, pretože po presnom zásahu Gmittera by mal veľký vplyv na vývoj duelu. Slovan sa v úvode druhej časti dostal do vedenia a nám sa zápas už nepodarilo zvrátiť. Dnes rozhodli presilovky, pretože ich súper odohral jednoduchšie a agresívnejšie.“

Šarvátka pred bránkou Košíc.
Jozef Kováčik zo Slovana strieľa druhý gól...
+3V tomto momente sa hráči Košíc ešte radovali...
8 debata chyba