Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Spokojnosť? Kdeže, pokúsime sa vyhrať aj druhý zápas, vravel Bartoš

Zdalo sa, že Slovan vstáva z popola, znížil skóre na 2:3, štadión burácal, domáci hokejisti sa nadychovali k náporu. Vtom však rozhodcovia odpískali trestné strieľanie v prospech Košíc. Na brankára Branislava Konráda vykorčuľoval útočník oceliarov Vladimír Dravecký a chladnokrvne skóroval.

14.04.2010 20:57
Košice Bartoš Foto:
Peter Bartoš.
debata

„Bol to rozhodujúci gól,“ uznal kouč Košíc Rostislav Čada. „Tréner sa spýtal, kto chce ísť. Veril som si, tak som šiel. Dopredu som vedel, čo spravím a vyšlo mi to,“ opisoval Dravecký.

„Som hlavne rád, že sme Slovanu nedovolili ten zápas otočiť,“ odfúkol si košický kapitán Peter Bartoš. „Už sme nad ním v tejto sezóne raz viedli 3:0 a prehrali sme 3:5,“ vysvetlil.

Kouč Slovana Antonín Stavjaňa ľutoval najmä prvú tretinu, ktorú jeho tím prehral 0:3. „Také skóre sa proti Košiciam doťahuje veľmi ťažko. Napriek tomu sme boli blízko, za stavu 2:3 som veril, že zápas otočíme. Mali sme aj šance, ale súper si už víťazstvo ustrážil,“ doplnil.

V priebehu tretej tretiny v sektore za košickými fanúšikmi horeli svetlice a štadión sa ponoril do dymu. Diváci v hľadisku chvíľami nemali prehľad, čo sa deje na opačnej strane klziska. „My na ľade sme videli dobre, dym bol hlavne hore pod strechou. Ale aj tak, toto na hokej nepatrí,“ reagoval Bartoš.

Druhý zápas finálovej série je na programe dnes opäť v Bratislave. „Nemôžeme hovoriť, že náš plán je splnený. Kdeže, sme iba pod vrcholom a nikdy neviete – môže to byť posledná šanca získať titul. Dáme do toho všetko. Keď môžeme vyhrať aj druhý zápas, prečo by sme to neskúsili,“ vyhlásil Bartoš.

O osude zápasu rozhodla prvá tretina, v ktorej sa hostia presadili trikrát. Slovan v ďalšom priebehu zápasu skóre začal otáčať, no k vyrovnaniu sa už nedostal. „Nechytalo sa mi zle, no mali sme aj smolu. V prvej tretine sme sa ťažko dostávali do tempa, no to už bolo 0:3…,“ priznal gólman belasých Branislav Konrád.

Favorit prvý krok za titulom nezvládol. O necelých 24 hodín bude mať príležitosť na reparát. „Na tento zápas už musíme rýchlo zabudnúť a sústrediť sa na druhý duel. Musíme hrať lepšie v obrane a snažiť sa viac Košice zatlačiť,“ dodal Konrád.

debata chyba