Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Döme dostal za napadnutie Košičana Chmela desaťzápasový dištanc

Kapitán hokejového Slovana Bratislava Róbert Döme si v Slovnaft extralige nezahrá desať zápasov. Döme dostal desaťzápasový dištanc za atak na košického obrancu Ľubomíra Chmela v sobotňajšom extraligovom dueli na ľade bratislavskej Samsung Areny.

21.10.2008 13:05
Róbert Döme, Ľubomír Chmelo Foto:
Róbert Döme sa púšťa do Ľubomíra Chmela.
debata

Dvadsaťdeväťročný rodák zo Senice najskôr 28 sekúnd pred koncom zápasu za rozhodnutého stavu 4:1 v prospech hostí krosčekoval mladého obrancu pri košickej bránke, a potom vyprovokoval aj pästnú výmenu. Kým Košičan, ktorý pôvodne nemal o šarvátku záujem, dostal trest na 5 minút plus do konca zápasu, Bratislavčan vyviazol z bitky s celkovo 37 trestnými minútami a trestom v hre, za ktorý putoval jeho prípad pred disciplinárnu komisiu.

Tá rozhodla na základe zápisu a videozáznamu zo stretnutia, vyjadrení hlavného rozhodcu Daniela Konca, inštruktora zápasu Vladimíra Mihálika a oboch zainteresovaných klubov. c okrem desaťzápasového nepodmienečného trestu vo všetkých súťažiach riadených SZĽH musí zaplatiť aj poplatok vo výške 1000 Sk.

„Článok 10 Disciplinárneho poriadku umožňuje v takomto prípade udeliť trest zastavenia činnosti v rozpätí 4 až 12 zápasov. V prípade hráča Dömeho sa DK Pro Hokej a. s. rozhodla uložiť trest bližšie k hornej hranici vzhľadom k tomu, že išlo o dosť jednostranný a intenzívny výpad. Navyše hráč je kapitánom tímu a mal by si uvedomiť vlastné konanie,“ cituje szlh.sk slová riaditeľa Pro-Hokej Vladimíra Paštinského.

debata chyba