Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V repríze finále úradovali emócie. Döme napadol košického 'ucháňa'

Košice to na Slovan v aktuálnej sezóne vedia. V 14. kole sa stretli s belasými už tretíkrát a pripísali si tretiu výhru. Tá posledná je však o to cennejšia, že východniari dokázali triumfovať na bratislavskom ľade. Túto skutočnosť nezvládol domáci kapitán Róbert Döme.

19.10.2008 00:50
Róbert Döme, Ľubomír Chmel Foto:
Róbert Döme zo Slovana bije Ľubomíra Chmela z Košíc.
debata

Líder Bratislavčanov sa v poslednej minúte zápasu za bránkou hostí pustil do mladého obrancu Košíc Ľubomíra Chmela, ktorý hral len svoj 24. zápas v slovenskej extralige. Najskôr ho poslal kroščekom na ľad, a potom doňho začal útočiť aj päsťami. Chmelo pritom o bitku vôbec nejavil záujem.

„Niečo tam kričal, že vraj som ho pichol, ale ja o tom neviem. Potom mi už dal krošček, zrazu druhý. Asi v jeho prípade zvíťazila inteligencia, vybral si o dvadsať kíl ľahšieho a menšieho protihráča, opakujem, inteligencia zvíťazila,“ povedal po zápase dvadsaťdvaročný Ľubomír Chmelo.

Celý incident bol pritom zbytočný. Do konca zápasu zostávalo už len pár sekúnd, Slovan nemohol zápas už zvrátiť, a tak si domáci kapitán chcel aspoň „vybiť“ nervy. Jeho čin nepotešil ani trénera Zdena Cígera. „Každý má svoju povahu, každý hráč prejavuje svoje nervy inak. Zo striedačky len ťažko zastavím takého hráča. Je to dospelý človek, bolo to jeho rozhodnutie a vyjadrenie jeho emócií. Bolo to zbytočné,“ opísal Dömeho skrat tréner Slovana.

Hokejista, ktorý má skúsenosti i z NHL, si po tomto ataku minimálne v jednom zápase nezahrá, keďže za zhodenie rukavíc dostal trest v hre.

Tu si môžete pozrieť video z bitky

Domáci diváci i hráči mali viackrát za zápas narážky i na rozhodcov. Hlavný Juraj Konc sa často dostával do slovných výmien s Bratislavčanmi (najmä s kapitánom Dömem). V 34. minúte „pustil“ arbiter hosťom viaceré zákroky, ktoré zaváňali faulom, čo si odniesol čiarový rozhodca Milan Mášik, ktorému obliali prilbu. Desaťminútový trest za nešportové správanie si šiel za striedačku odpykať mladík v domácom tíme Tomáš Šiffalovič.

„Mášik bol otočený chrbtom a ukazoval, že ho niekto oblial. Neviem, ako to mohol vidieť, keďže bol otočený chrbtom. On je dosť dobrý herec, ale je pravda, že by sa to nemalo robiť. Na druhú stranu, nikto mu na hlavu nevylial kýbel. Pýtal som sa hráčov, či to bol niekto z nich, tvrdili mi, že nie. Mohlo to prísť aj z publika,“ konštatoval na záver kouč Slovana Zdeno Cíger.

debata chyba