Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Svätyňu Zvolena bude v novej sezóne strážiť Laco

Hokejisti HKm Zvolen vstúpia do novej sezóny s brankárom Jánom Lacom, ktorý uplynulú sezónu dochytal v klube HC '05 Banská Bystrica a pomohol mu vybojovať si postup do extraligy. Narodil sa 1. decembra 1981, od sezóny 2000/01 pôsobil v Liptovskom Mikuláši, v ročníku 2005/06 chytal za HC Košice. Pred sezónou 2007/08 sa vrátil na hosťovanie do Liptova.

01.05.2008 10:59
Ján Laco Foto:
Brankár Ján Laco.
debata

O miesto v prvom tíme HKm sa pobije aj 20-ročný odchovanec košického hokeja Lukáš Škrečko a z Pardubíc prišiel takmer 20-ročný Marek Šimko. „So všetkými sme podpísali zmluvy na 2 roky s jednoročnou opciou,“ povedal prezident HKm Zvolen Róbert Mráz.

Okrem nich je novou tvárou pod Pustým hradom aj bývalý útočník Martina Jaroslav Markovič, s ktorým sa dohodli takisto na dva roky s opciou. O miesto v prvom tíme zabojuje aj dvojica mladých odchovancov Milan Jurík a Jaroslav Húska.

V HKm Zvolen bude letnú prípravu na novú sezónu viesť tréner Čech Miloš Holaň. Jedným z prvých nových hráčov v A-tíme mužstva spod Pustého hradu bol útočník Martin Vozdecký, v klube sa dohodli aj s lotyšským reprezentantom Vladislavsom Vodolazskisom a 36-ročným českým obrancom z Trenčína Jiřím Malinským.

Zvolenčania získali aj 22-ročného útočníka Stanislava Laščeka, nováčikom bude 30-ročný obranca Peter Gallo, 24-ročný český obranca Tomáš Kolafa a vedenie v uplynulej sezóne šiesteho tímu extraligy získalo aj jedného z najtalentova­nejších mladých hokejistov na Slovensku iba 17-ročného Tomáša Tatara.

debata chyba