Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Osoľ mu to, povedal Stavjaňa Kútnemu

Nevraživosť, vášne i urážky vrhli tieň na finále hokejovej extraligy. Priveľa nervozity - na ľade i v hľadisku - poznačilo záver tretieho finálového zápasu medzi Duklou Trenčín a Slovanom Bratislava. Pripomínal skôr pouličné nepokoje než hokejové vrcholné predstavenie.

03.04.2007 22:26
debata

Nával emócií vyvolal najskôr víťazný gól Martina Kuľhu v druhom dejstve, ktorý uznal rozhodca hlavný Marušin až po konzultácii s videorozhodcom. Ten však podľa Trenčanov nepotvrdil, že puk skončil za bránkovou čiarou, lebo ho tam nevidel zo žiadneho záberu kamery. Brankár Dukly Miroslav Hála tiež nevedel s istotou povedať, kde ležal puk.

„Schoval som ho pod betónom. Rozhodca Marušin mi povedal, že bol pätnásť čísel za bránkovou čiarou. Prečo však potom telefonoval videorozhodcovi?,“ opísal najdiskutovanejší moment zápasu. „Sme v kritickej situácii, ale séria sa skončí až vtedy, keď Slovan získa štvrté víťazstvo. Ešte ho nemá, bojujeme ďalej. Musíme však premieňať šance,“ uviedol.

V 60. minúte sa strhla hromadná šarvátka, ktorú vyvolal domáci útočník Vladimír Kútny, keď sa pustil do najlepšieho hráča Slovana, útočníka Slovana Mareka Urama. Hokejisti sa bili na ľade a neskôr dokonca aj v chodbe, ktorá ústi k hráčskym kabínam. Na striedačku hostí doletela drevená tyč, zapotili sa aj policajti, ktorí krotili rozvášnených divákov.

Tréner Dukly Antonín Stavjaňa priznal, že Kútnemu dal pokyn, nech to Uramovi osolí. „Aby ste si to správne vysvetlili – mal hrať do tela, veď je to finále, no nie ho biť…  Ten záver, to sa nemalo stať. Prehrávame 0:3, je to zlé, ale nie stratené,“ konštatoval Stavjaňa.

„Osolil a osolil je veľký rozdiel, ale nechcem to komentovať. Na ťahu sú teraz Trenčania. Musia sa upokojiť a začať znovu hrať svoj hokej,“ uviedol Uram, najväčšia hviezda doterajšieho priebehu finále.

Bratislavský tréner Zdeno Cíger netajil sklamanie z nechutností. „Také niečo sa jednoducho nerobí. Keby som vedel, že nejaký hráč vyletí na Mareka, tak ho nechám na striedačke. Ale zápas sme chceli vyhrať, Uram bol opäť kľúčovým hráčom. Museli sme ho brániť. Nemôžeme sa predsa nechať otĺkať.“

A po chvíľke zvažovania nešetril ani mužov v pruhovanom. „Finále by mali pískať rozhodcovia, ktorí na to majú. Urobili veľa chýb. Keď som ich na niektoré upozornil, počul som od nich, aby som podal protest. Všetci sme radi, že vedieme 3:0, ale ešte nie je koniec. Mužstvo si za výkony vo finále vysoko vážim,“ zdôraznil.

Stretnutie sa začalo so štvrťhodinovým oneskorením, lebo diváci zahádzali papiermi ľadovú plochu. „Nepomohlo nám to, sú aj iné možnosti, ako nás povzbudiť,“ reagoval Stavjaňa. „Boli sme prichystaní na všetko a negatíva využiť v náš prospech – i časový posun,“ uviedol Cíger.

debata chyba