Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na drafte má byť zo Slovákov najvyššie. Dvorský mení klub. Bude to pre mňa dokonalá výzva, vraví

Slovenský útočník Dalibor Dvorský prestupuje do tímu IK Oskarshamn v najvyššej švédskej lige SHL. Mladý 18-ročný center pôsobil posledné tri roky v tíme AIK Štokholm.

22.06.2023 15:51 , aktualizované: 16:38
MSJ hokej Slovensko dvorský Foto: ,
Dalibor Dvorský.
debata (1)

Dvorský je expertmi považovaný za aktuálne najväčší slovenský talent.

Na nadchádzajúcom drafte by sa mal umiestniť v prvej desiatke spomedzi všetkých nádejí.

Rodák zo Zvolena strávil väčšinu kariéry vo Švédsku.

Na posledných MS do 20 rokov odohral 5 zápasov, v ktorých zaznamenal gól a dve asistencie.

"To, že k nám Dalibor chce prísť, vnímam ako dôkaz silného renomé nášho klubu a skupiny trénerov, ku ktorým chcú prísť mladší hráči, aby sa rozvíjali.

Pomôžeme mu urobiť ďalší krok v jeho kariére," povedal generálny manažér Thomas Fröberg, ktorý považuje Dvorského za hráča s veľkým potenciálom.

713712858 Čítajte viac Idem? Nejdem? Odchod mladého Slováka do zámoria pripomínal grotesku. Šéf klubu prezradil, ktoré tímy NHL ho chcú získať

„Je to všestranný hráč, ktorý má v sebe veľa hokejových zručností. Je to hráč vysokej úrovne, ktorý sa stále zlepšuje. Sledoval som ho v prvom štokholmskom derby v minulom sezóny a myslím si, že bol najlepší na ľade.“

Dvorský pre klubovú stránku priznal, že si vyberal z viacerých možností v najvyššej švédskej súťaži.

"Mal som možnosť vybrať si ten, ktorý mi najviac vyhovuje. To, že som si zvolil Oskarshamn, bolo ľahké rozhodnutie. Organizácia na mňa urobila dobrý dojem.

Bude to pre mňa dokonalá výzva urobiť ďalší krok v mojom rozvoji. Cieľom pre budúcu sezónu je pomôcť tímu vyhrávať zápasy a rozvíjať sa na ľade aj mimo neho."

Dalibor Dvorský Čítajte viac Mám ho radšej ako Slafkovského, bude fenomenálny. Spolu zabezpečia Slovákom zlato, chváli expert supertalent

Dvorský strávil doterajšiu kariéru takmer výlučne vo Švédsku, s výnimkou krátkeho pôsobenia v doraste Zvolena a A-mužstve Banskej Bystrice.

V sezóne 2020/2021 nastúpil za „baranov“ do 20 zápasov, v ktorých mal bilanciu 2+2 a stal sa najmladším strelcom v histórii slovenskej extraligy.

Na MS hráčov do 18 rokov sa dostal do all star tímu šampionátu, keď v 7 dueloch nazbieral 13 bodov (8+5).

Draft ‘23: šance Slovákov, Čechov či Willa Smitha Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
27. Oliver Bonk (Kan./obranca) - London Knights...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Dalibor Dvorský