Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kanaďan soptí: V NHL ma štvali zákulisné hry. Z kariéry v ruskej KHL je nadšený

Väčšina hráčov po odchode z NHL dúfa, že sa do najprestížnejšej súťaže ešte vráti. To však nie je prípad kanadského útočníka Jordana Weala. "Do NHL sa už nikdy nechcem vrátiť," uviedol hráč, ktorý pôsobí v KHL tretiu sezónu.

24.10.2023 17:55
Jordan Weal Foto:
Kanadský útočník Jordan Weal je šiestym najproduktívnejším hráčom KHL.
debata (2)

Na pôsobenie v Rusku nedá dopustiť. „O angažmáne v KHL môžem hovoriť len pozitívne. Chcem tu hrať tak dlho, ako to bude možné,“ povedal 31-ročný hokejista pre ruský web Championat.

Pred dvoma rokmi definitívne vzdal boj o miesto v NHL a stal sa hráčom AK Bars Kazaň. Rusko neopustil ani po začiatku invázie na Ukrajinu, len zmenil dres – stal sa hráčom Dynama Moskva, kde hráva už druhú sezónu.

Je jedným z 43 Kanaďanov, ktorí v Rusku pôsobia. V 21 zápasoch aktuálnej sezóny zaznamenal 22 bodov (9+13), v tabuľke produktivity KHL mu patrí šieste miesto.

Collage Maker-24-Oct-2023-01-24-PM-2012 Čítajte viac Spadla jej sánka. Demitrovú zasiahla vlna emócií, správa od exhviezdy NHL ju šokovala

„Všetko je tu skvelé, ani v Kazani som sa nemal na čo sťažovať. Na ľade trávim veľa času, nemusím premýšľať nad ničím iným,“ vysvetlil Weal.

Popularitu, prestíž aj kvalitu NHL nespochybňuje, stále ju považuje za najlepšiu hokejovú ligu sveta. Ale priznáva, že v nej nikdy nebol spokojný.

Celkovo odohral v NHL 2018 bodov a nazbieral 69 bodov (32+37). Obliekal si dresy Los Angeles, Philadelphie, Arizony a Montrealu.

SR hokej extraliga TEL Zvolen Nové Zámky BBX Čítajte viac Slovenské kluby platia legionárom nekresťanské peniaze. Nedávno im stačilo aj 30 tisíc, teraz sa tvária, akoby mali na účtoch milióny

V zámorskej profilige však nikdy nedokázal naplno preraziť. Nedarilo sa mu na ľade tak, ako v juniorskej súťaži a nižšej AHL. Najčastejšie nastupoval v štvrtých útokov, kde boli utlmené jeho ofenzívne kvality.

Keď ho v Montreale Canadiens nenasadili v sezóne 2020/21 do jediného zápasu, rozhodol sa skúsiť šťastie v Európe. „Urobil som dobre. Musím povedať, že mi NHL naozaj nechýba, nechcem sa ňou vôbec zaoberať. Ľudia naprieč súťažou sa hráčom v mojom veku nechovali moc vľúdne,“ posťažoval sa.

A pokračoval v kritike zámorskej ligy. „Zákulisné hry v zámorí ma už štvali, liga je plná intríg. V Rusku nič také nemusím riešiť. Keď máte formu, dostanete priestor. Presne to na KHL milujem,“ dodal.

Najlepšia zostava Slovákov z NHL v histórii Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Najlepšia zostava Slovákov z NHL v histórii.
2 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #NHL #Kazaň #Dinamo Moskva #Jordan Weal