Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenský reprezentant zaujal v českej extralige 45 zákrokmi, no aj kuriozitou, za ktorú prišiel trest. Reakciou pobavil

Samuel Hlavaj patril medzi ústredné postavy Plzne pri víťazstve nad Hradcom Králové 3:2 v piatkovom zápase českej hokejovej extraligy. Slovenský brankár sa blysol 45 zákrokov a dočkal a na šiesty pokus sa dočkal prvého triumfu v drese plzenského tímu.

21.10.2023 10:10
Samuel Hlavaj Foto:
Samuel Hlavaj.
debata (1)

Ako píše web Sport.cz, Hlavaj ukradol zápas, aj keď mu rozhodcovia pri kontroverzných momentoch veľmi nepriali.

Pri bránení dvojgólového vedenia v tretej tretine bývalý hráč Slovana neudržal puk a keď sa ocitol dezorientovaný pod dvoma hráčmi, sňal si uvoľnenú masku.

Od rozhodcov za to dostal účastník tohtoročných MS dvojminútový trest za zdržovanie hry.

SR Bratislava šport hokej 3. TL Slovan Zvolen BAX Čítajte aj Zahrá si Slovan v českej extralige? Šéf súťaže za riekou Morava sa vyjadril jednoznačne

„Ich hráč na mňa spadol a mne potom nejako spadla prilba. Asi zaslúžené vylúčenie. Rozhodcovia majú totiž vždy pravdu,“ vravel martinský rodák pobavene v rozhovore pre klubový web.

Dvadsaťdvaročný reprezentant pri oslabení o dvoch hráčov inkasoval po ďalšom kontroverznom momente. Keď sa snažil schovať puk pod lapačku, jeho dôrazný krajan Oliver Okuliar ho pretlačil do bránky.

Adam Ružička Čítajte rozhovor Ružička mohol byť opäť hrdinom, no v závere nepremenil šancu. Calgary nenadviazalo na triumf

„Asi regulárny gól, zrejme som nemal celý puk zakrytý. Bolo to také pretláčanie medzi mojou rukavicou a jeho hokejkou. On bol napokon silnejší,“ pokračoval Hlavaj.

V závere sa dokonca pokúsil trafiť odkrytú bránku, no neúspešne.

„Vyhodil som puk z lapačky a chcel som dať gól, ale trafil som hneď prvého hráča,“ doplnil brankár, ktorý sa v predchádzajúcich zápasoch z výhry netešil, no s úspešnosťou 92,18 percenta je v prvej päťke extraligových brankárov.

Koľko zarábajú hokejisti na Slovensku? Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
V ktorom slovenskom klube zarábajú hokejisti...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Škoda Plzeň #Samuel Hlavaj