Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Obrovská rana pre hokejový svet. Mladý reprezentant zomrel po boji so zákernou chorobou

Cez víkend zomrel 25-ročný hokejový brankár a nemecký mládežnícky reprezentant Jan Dalgic, ktorý pôsobil v klube Hannover Indians.

16.10.2023 07:01
Jan Dalgic Foto:
Jan Dalgic.
debata

O smutnej správe informoval jeho klub na Facebooku. „Bohužiaľ nedokázal zvíťaziť v boji s presilou súpera,“ napísali jeho smútiaci spoluhráči.

V deň svojich 25. narodenín, 4. januára, musel byť Jan prevezený do nemocnice, kde mu lekári diagnostikovali nádor na mozgu. Necelý rok nato svoj boj so zákernou chorobou prehral.

SR Nitra šport hokej TEL 20. kolo Poprad NRX Čítajte viac Starám sa o to, aby sme neupadli do depresie, vraví kapitán extraligistu. Rok som nehral. Koniec kariéry? Počúval som odstrašujúce prípady

Dalgic v minulosti pôsobil aj v jednom z najväčších hokejových klubov v Nemecku, Kölner Haie. Od sezóny 2021/22 bol hráčom Hannoveru Indians. „Máme smutnú povinnosť vás informovať, že náš kamarát a spoluhráč Jan Dalgic zomrel dnes v skorých ranných hodinách,“ napísal Hannover Indians na Facebooku.

Zároveň vyjadril úprimnú sústrasť jeho rodine, ktorá sa o nej obetavo vyše desať mesiacov starala a zaželali jej veľa síl. „Trúchlime nad stratou výnimočného muža a sme ohromení pocitom nespravodlivosti, nad stratou tak mladého človeka, ktoré život len začal,“ doplnil klub.

Úprimnú sústrasť prejavilo a mnoho síl v náročnom období poprialo Dalgicovým blízkym pod príspevkom aj niekoľko ďalších nemeckých klubov.

„Odpočívaj v pokoji, drahý Jan. Rodine a všetkým priateľom posielame mnoho sily,“ odkázal tím Eisbären Rgensburg. „Naše srdcia sú zlomené. Rodine, priateľom a všetkým Janovým spolubojovníkom želáme len to dobré. Odpočívaj v pokoji,“ pridali sa Krefeld Penguins.

Auston Matthews Čítajte viac Hetriky Matthewsa na začiatku sezóny veštia veľkú formu. Toto v modernej ére dokázal len Ovečkin

Janovi spoluhráči pre neho už dávnejšie zorganizovali kampaň The save of his life – v preklade zákrok jeho života, v ktorej sa snažili vyzbierať peniaze na drahú špeciálnu liečbu.

„Je to bojovník, ktorý má pred sebou tú najťažšiu cestu svojho života. Rodina Indians za ním stojí a celý nemecký hokej ho v jeho boji podporí,“ napísali spoluhráči v kampaní podľa hokejového portálu Real Stars.

Najlepšia zostava Slovákov z NHL v histórii Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Najlepšia zostava Slovákov z NHL v histórii.
debata chyba
Viac na túto tému: #DEL #Hannover Indians #Jan Dalgic