Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trafil som jackpot! Užívam si hokej aj more. Slovenský brankár vymenil Brno za Marseille

Azúrové pobrežie na juhu Francúzska je ľahšie si spojiť s letoviskami plážami a prístavmi, ako s hokejom. "Vnímam to úplne rovnako," uviedol slovenský brankár a účastník dvoch MS Marek Čiliak.

07.10.2023 15:45
Marek Čiliak Foto: ,
Marek Čiliak chytal v sezóne 2018/19 aj za bratislavský Slovan v nadnárodnej KHL.
debata (5)

V slnečnom Marseille chytá od začiatku novej sezóny po prestupe z českej Komety Brno. „Bývam u mora a hrám hokej. Zatiaľ to ide skvele,“ povedal v rozhovore pre idnes.cz.

Odchovanec zvolenského hokeja podrobne opísal, aké to je byť hokejovým profesionálom v známom letovisku. „Dotrénujeme, ideme na pláž, veľa plávame. Plávanie mi robí dobre na chrbát, je to relax aj regenerácia. Nečakal som, že to bude až tak dobré. Normálne som prestupom vyhral jackpot,“ uviedol Čiliak.

Na pláž sa dostane každý deň po dopoludňajšom tréningu a strávi tam zhruba štyri hodiny. „Po celom dni na slnku je človek unavený, ale takto popoludní sa to dá,“ pochvaľuje si brankár.

00. Hlavná FOTO Čítajte viac Čo meno, to legenda. V zámorí vybrali najlepšiu zostavu Slovákov z NHL v histórii

Priznal, že počas voľných dní vôbec nemyslí na to, že by sa zastavil v Česku, prípadne na Slovensko. „Naopak, sem sa jazdí za mnou na dovolenku. Bývajú ju naši, mali by priletieť moje deti. Keď bude čas, chcem ísť do Nice, Monaka, St. Tropez. Užívam si to tu.“

Pochopiteľne, Čiliak nie je vo Francúzsku na dovolenke, ale pravidelne nastupuje v tamojšej najvyššej súťaži. „Mám nejaké ambície, beriem to zodpovedne. Zo siedmich kôl, čo som tu, som odchytal šesť. Je to normálna hokejová práca,“ uviedol 33-ročný brankár.

Priznal, že na niektorých ligových mužstvách je vidieť, že sú slabšie. „Prvé tri tímy sú od ostatných odskočené a majú výborné zabezpečenie.“ Tým triom sú Angers, Rouen a Chamonix. Marseille patrí momentálne 7. miesto v tabuľke.

SR Hokej TEL play off 1/2 7. Zvolen Spišská BBX Čítajte viac Réway má neskutočnú kvalitu. Musíte si na neho dávať extra pozor, vraví najlepší brankár ligy. Pred piatimi rokmi u neho nastala zmena

Pre zmenu klubu, aj krajiny, sa Čiliak v lete rozhodol najmä kvôli tomu, že chcel mať kľud a neprežívať denne stresy kvôli hokeju. „Tých som mal dosť. Ísť niekam, kde sa nevyhlasujú ambície na titul, baviť sa hokejom, ukázať dobré výkony. Tlaky ma prestali baviť.“

S Marseille má podpísanú zmluvu na jednu sezónu, čo bola jeho podmienka. „Ale už teraz viem, že bude mojou prioritou sa tu uchytiť a predĺžiť kontrakt. Nikam sa mi odtiaľto nechce, život i hokej sú tu na úrovni,“ dodal Čiliak.

Najlepšia zostava Slovákov z NHL v histórii Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Najlepšia zostava Slovákov z NHL v histórii.
5 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #Marek Čiliak #Kometa Brno