Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zapchávaš si uši rubľami z KHL! Fíni si podali jediného krajana v ruskej súťaži

Z nádeje vlastni sa stal slepý, pokorný robotník štátu, ktorý vedie krvavú útočnú vojnu. Takto reagoval portál jatkoaika.com na skutočnosť, že skúsený 31-ročný útočník podpísal ročnú zmluvu s tímom KHL Červená hviezda Kunlun.

03.10.2023 15:13
282878658 Foto:
Teemu Pulkkinen reprezentoval Fínsko na MS v roku 2016, kde sa s národným tímom tešil zo zisku striebornej medaily.
debata (2)

Fínsky športový web na jednej strane vyzdvihol, že drvivá väčšina fínskych hokejistov odchodom z KHL odsúdila agresívnu vojnu Ruska na Ukrajine.

No Pulkkinen je výnimkou. Rodák z Vantaa, ktorý má na konte aj takmer stovku zápasov v NHL pokračuje v Rusku napriek tomu, že zvažoval odchod do niektorej z najlepších západoeurópskych súťaží.

„Možno si zapchávaš uši rubľami z KHL, keď si predstavíš ich posledných výkrik,“ napísal fínsky novinár Antti Wennström v súvislosti s tým, že si vojna na Ukrajine vyžiadala odhadom pol milióna obetí, z toho viac ako 500 boli deti.

Ilja Kovaľčuk Čítajte viac Kultová postava Rusov chystá návrat. Dvojnásobný majster sveta plánuje hrať za Spartak po 22 rokoch

Fínov nahnevalo aj predstavenie Pulkkinena na Twitteri jeho nového klubu, ktorý bol napísaný vo fínčine. „Je skvelé, že sa fínsky chlapec vracia. Skoro ako náš vlastný syn,“ stálo v príspevku.

Kontra novinára na margo rozhodnutia hokejistu bola: „Ak som niekedy premýšľal, ktorým smerom pľuvať, teraz ma napadla jedna možnosť,“ uviedol Wennström.

Adam Ružička Čítajte viac Chladnokrvné zakončenie Slováka. V príprave NHL bodovali Slafkovský aj Nemec

Podľa neho by nemal Pulkkinen žiadny problém si nájsť prácu v ktoromkoľvek klube v trojke najlepších európskych ligových súťaží. Len by sa musel trochu finančne uskromniť tak, ako to urobili všetci Fíni, ktorí do leta 2022 pôsobili v KHL. Pulkkinen ostal jediným Fínom v nadnárodnej lige.

Krídelník tak automaticky prišiel o možnosť reprezentovať krajinu a bude tak chýbať na budúcoročných majstrovstvách sveta v Česku. „Som prekvapený, že o tejto téme je dosť ticho. Nie je vám zakázané posudzovať činy, dobrí bratia a sestry,“ zakončil svoj komentár novinár.

Zaujímavosti o Nele Lopušanovej Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Mama jej kúpila jedinú bábiku. Odložiť musela...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #Teemu Pulkkinen #Kunlun