Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kultová postava Rusov chystá návrat. Dvojnásobný majster sveta plánuje hrať za Spartak po 22 rokoch

V posledných dvoch rokoch sa vytratil z ľadových plôch. Hviezdny ruský hokejista a dvojnásobný majster sveta Iľja Kovaľčuk získal naposledy titul s Avangardom Omsk v KHL v sezóne 2020/21.

03.10.2023 07:50
Ilja Kovaľčuk Foto: ,
Ilja Kovaľčuk sa v drese SKA Petrohrad viackrát predstavil aj v Bratislave v čase, keď v KHL pôsobil Slovan Bratislava.
debata (1)

Faktom je, že 40-ročný útočník nikdy neoznámil ukončenie profesionálnej kariéry. Počas dvojročnej pauzy bol generálnym manažérom ruskej reprezentácie na olympijských hrách v Pekingu, na ktorej získal s tímom striebornú medailu.

Aj kvôli jeho funkcionárskej aktivite sa zdalo, že korčule už definitívne zavesil na klinec. O to prekvapujúcejšie sú informácie o jeho možnom návrate do zápasového diania v Kontinentálnej hokejovej lige.

Jendek Kapuš Růžička Čítajte viac Hostia si chodia na Nepelov štadión po výhry. Frustrovaný Růžička pomenoval hlavný problém

Kovaľčuk pre RIA Novosti povedal, že zvažuje podpis zmluvy s tímom KHL Spartak Moskva. Olympijského víťaza z roku 2018 je to jeho domovský klub z ktorého odišiel po sezóne 2000/01 do veľkého hokeja.

„Návrat do jeho prvého seniorského tímu je krásnym marketingovým príbehom, ktorý prospeje Spartaku aj KHL. Liga nemá dostatok veľkých hviezd na propagáciu,“ napísal web RIA Novosti.

Maroš Jedlička Čítajte viac Obrovská smola Jedličku. V zápase, kde sa mal Coloradu ukázať, sa zranil. Iný Slovák spolurežíroval triumf Anaheimu

Podľa neho je Kovaľčuk kultovou postavou ruského hokeja a jeho prípadný návrat na ľadovú plochu prirovnali k reštartu kariéry slávneho Kanaďana Gordieho Howea.

Jeho comeback však vzbudzuje aj obavy v súvislosti s tým, či v štyridsiatke dokáže zvládnuť záťaž vyše 60 zápasov v základnej časti KHL. Výraznejší prínos by mohol mať skôr v mentorskej činnosti a využitiu svojich bohatých skúsenosti na pomoc mladých hokejistov v Spartaku Moskva.

Výnosy klubov hokejovej extraligy v minulom roku Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Údaje pochádzajú z účtovných závierok...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #Spartak Moskva #Iľja Kovaľčuk