Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Premiéra v Česku ako hrom: Víťazstvo v Brne ma vyjde draho, tvrdí slovenský reprezentant

Po prestupe z Banskej Bystrice zažil v drese hokejistov Mountfieldu HK parádny debut v českej extralige. Útočník Alex Tamáši prispel k jasnému víťazstvu Hradca Králové.

16.09.2023 10:21
Alex Tamáši Foto:
Alex Tamáši sa pri premiére v Česku prezentoval parádnym výkonom.
debata

Jeho mužstvo zvíťazilo na ľade Komety Brno jednoznačne 4:0 a slovenský útočník zaznamenal gól a asistenciu.

„Takú premiéru som si nedokázal predstaviť ani vo sne. Vydarené stretnutie bude pre mňa v kabíne dosť drahé. Som ale moc rád za seba aj za mužstvo,“ uviedol 25-ročný Tamáši, ktorého citoval sport.cz.

Triumf nad Kometou si mimoriadne cení. „Uspieť v otváracom kole je vždy pre psychiku dôležité. Malo by nás to nakopnúť,“ povedal slovenský reprezentant, ktorý štartoval na tohtoročnom svetovom šampionáte v Lotyšsku a Fínsku.

Michalovce Slovan Daugavinš Čítajte viac Belasá hanba na úvod sezóny. Slovan doma vyfasoval od Michaloviec osmičku

Podľa neho mužstvo ťažilo z dobrého korčuľovania a dobrého napádania súperových hráčov. „S Oliverom Okuliarom a Alešom Jerglom sme si v útočnej formácii skvele sadli. Strelecky sa mi darilo už v príprave. Som rád, že som skóroval aj v ostrom zápase,“ skonštatoval Slovák.

Tamášiho potešilo aj čisté konto, ktoré vychytal brankár Mountfield Bartošák. „V poslednej tretine sme začali trochu myslieť aj na to, že pre neho by nula znamenala výborný extraligový debut za Hradec. V žiadnom prípade sme sa ale nesústredili len na defenzívu,“ skonštatoval.

Andrej Sekera Čítajte viac Sekera: Po covide prišla z USA dúhová propaganda. Nemám nič proti Ukrajincom, ale peniaze sa pre nich nájdu ľahšie ako pre Slovákov

Hokejisti Hradca tak v Brne nadviazali na vydarenú generálku. V poslednom prípravnom zápase rozstrieľal Mountfield pred týždňom Viedeň 7:0.

Po prvej skúsenosti porovnal Tamáši českú najvyššiu súťaž so slovenskou, v ktorej odohral posledných päť sezón. „Česká extraliga je rýchlejšia a systémovo prepracovanej­šia,“ dodal.

Koľko zarábajú hokejisti na Slovensku? Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
V ktorom slovenskom klube zarábajú hokejisti...
debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #česká extraliga #HK Mountfield Hradec Králové #Alex Tamáši