Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skúsený Slovák po odchode do KHL: Nerozumiem, prečo nemôžem hrať za reprezentáciu

Po dvoch sezónach vo švajčiarskom Lausanne HC sa slovenský hokejový obranca Martin Gernát rozhodol odísť do KHL, kde sa stal hráčom Lokomotivu Jaroslavľ.

25.08.2023 18:11
Martin Gernát Foto:
Martin Gernát si asi slovenský reprezentačný dres tak skoro neoblečie.
debata (220)

V rozsiahlom rozhovore pre allhockey.ru okrem iného priznal, že nerozumie, prečo majú hráči z KHL zakázaná na Slovensku hrať za reprezentáciu.

Na otázku či súhlasí, že situácia so zákazom hrať za národný tím je nezmyselná, odpovedal: Súhlasím. Nerád by som o tom veľa hovoril. Nerozumiem, prečo sa to stáva chalanom, ktorí sa len snažia rozvíjať svoju kariéru," povedal Gernát s tým, že predsa všetci chcú hrať za reprezentáciu.

hokej slovensko ženy Čítajte viac Katastrofický scenár sa naplnil. Slovenky zbabrali zápas s Dánskom a vypadli do B-kategórie

Do KHL sa rozhodol odísť napriek tomu, že vedel, že to bude znamenať zabuchnutie dverí do slovenskej kabíny. „Chcem dokázať, že môžem hrať v jednej z najlepších líg na svete. Preto som sa takto rozhodol,“ skonštatoval bronzový medailista z olympiády v Pekingu.

Odchovanec prešovského hokeja zároveň verí, že sa situácia čoskoro zmení a hráči z KHL budú môcť hrať za reprezentáciu. „Rozhodol som sa presťahovať do Ruska spolu s rodinou. Sme radi, že všetko takto dopadlo.“

Gernát si pochvaľoval adaptáciu v novom tíme a podľa neho je v klube všetko organizované na profesionálnej úrovni. „Jaroslavľ je dobré mesto. V centre som bol viackrát, dá sa tam dobre naobedovať, keď za mnou príde rodina. Teraz som neustále so spoluhráčmi a užívam si to,“ povedal obranca.

Nicklas Lidström Čítajte viac Najlepší obranca v histórii, hoci Kanaďania nesúhlasia. Slovákovi vystrúhal veľkú poklonu

Jeho najbližší momentálne čakajú na ruské víza a v momente, ako ich dostanú, okamžite priletia do Jaroslavli.

Naposledy ho prekvapila návšteva 9 500 divákov na prípravný duel proti Avangardu Omsk. „Keď som sa zúčastnil predsezónnych zápasov NHL v Edmontone prišlo aj 15 až 16-tisíc divákov. Ale patrí to určite k tým vyšším návštevám, aké som v príprave zažil,“ dodal Gernát.

Draftové jednotky za posledných 10 rokov v číslach Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
V nasledujúcej galérii sa dozviete, či je...
220 debata chyba