Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

KHL mu nevyšla, podpísal s Jágrovým klubom. Hudáček bude obliekať dres Kladna

Slovenský hokejový brankár Július Hudáček zamieril do českého klubu, ktoré majiteľom je legendárny Jaromír Jágr, Rytíři Kladno.

03.01.2024 12:58
Július Hudáček Foto: ,
Július Hudáček.
debata

Účastník najvyššej českej extraligy tak reagoval na zranenie Adama Brízgalu. Tridsaťpäťročný Slovák podpísal s Kladnom zmluvu do konca sezóny.

„Po zranení Adama Brízgalu sme okamžite zháňali brankára. Sme radi, že sme sa dohodli so skúseným Júliusom Hudáčkom, ktorý nám pomôže v druhej polovici sezóny,“ uviedol pre oficiálnu stránku klubu športový manažér Jiří Burger.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Slafkovský je motor elitného útoku Canadiens: Vďaka nemu to funguje, znie zo zámoria

Hudáček by mohol zažiť debut za Kladno už vo štvrtok večer (18.00 h), keď sa jeho nový tím predstaví na ľade Hradca Králové.

Hudáček naposledy pôsobil v uplynulom ročníku v KHL, keď obliekal dres Barysu Astana. Za kazašský klub odchytal v základnej časti 42 stretnutí, v ktorých vychytal 16 víťazstiev v riadnom hracom čase, z toho trikrát zaznamenal čisté konto. KHL bola jeho prioritou aj pred prebiehajúcou sezónou.

Martin Fehervary Čítajte viac Excelentný Slafkovský, parádne sólo Fehérváryho. Slováci patrili k hviezdam zápasov

Pre držiteľa striebornej medaily z MS v roku 2012 bude Kladno tretím pôsobiskom v Česku. V sezóne 2021/22 ukončil sezónu v Sparte Praha, predtým si vyskúšal angažmán v Pardubiciach (2013/14).

„Bolo to rozhodnutie na poslednú chvíľu, pretože som mal aj iné ponuky a chcel som už opäť chytať. Som rád, že som tu, pretože Kladno je klub s veľkou históriou,“ povedal Hudáček pre české médiá.

Nový najväčší hokejový štadión na svete Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Prečítajte si podrobnosti o najväčšej hokejovej...
debata chyba
Viac na túto tému: #Július Hudáček #HC Rytíři Kladno