Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hudáček mohol Jágrov klub zachrániť. Teraz Kladno vytvorilo smutný rekord

Je to rekord, ktorý nemôže tešiť nikoho. Český hokejový klub z Kladna prehral pätnásty zápas za sebou, čo je najhoršia séria v histórii slávneho klubu. Všetko mohlo byť pritom inak.

11.02.2024 10:58
Jaromír Jágr Foto:
Kladnu nepomohol k ukončeniu nelichotivej série ani návrat zranenej legendy a majiteľa klubu Jaromíra Jágra.
debata (26)

Na začiatku roka, a pri štarte nelichotivej série, totiž Kladno podpísalo zmluvu so slovenským brankárom Júliusom Hudáčkom. O dva dni však s gólmanom, ktorý sa nebránil ponukám z ruskej KHL, kontrakt rozviazalo pod tlakom sponzorov a časti fanúšikov.

Tvrdenie, že by s Hudáčkom k takýmto problémom v klube nedošlo, sa nedá overiť. Faktom však je, že od spomínanej prepieranej kauze to ide s Kladnom od desiatich k piatim.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Gólová explózia Slafkovského? Stojí za ňou uznávaný Dr. Strela: Druhú polovicu sezóny bude mať skvelú

Naposledy prehralo Kladno s Vítkovicami 2:3 napriek tomu, že v stretnutí dvakrát vyhrávalo. Realita pre klub je krutá a takmer s istotou sa nevyhne baráži o účasť v extraliga. „Ale ešte si to nepripúšťame,“ cituje iSport.cz útočníka Richarda Jarůška. Aktuálne stráca Kladno na trinástu Mladú Boleslav 12 bodov.

Do zostavy po troch zápasoch vrátil uzdravený majiteľ Kladna Jaromír Jágr. Po záverečnom klaksóne dlho sedel na striedačke s pohľadom zapichnutým do zeme. Ďalšia prehra, ďalšie starosti a asi ďalšia baráž.

Bolo to stretnutie, ktoré mohlo Rytierom ešte priviať závan nádeje. Ak by ho mužstvo zvládlo, strata na Mladú Boleslav by sa znížila. Navyše klub sa v pondelok opäť stretne s Vítkovicami.

00 koláž Čítajte viac Prídu z Ameriky i z Ruska, Miláno uvidí hviezdnu zostavu Slovákov. Ako by mohol vyzerať Ramsayho výber na olympiáde?

Lenže dôležitý krok nezvládli, aj keď dvakrát vyhrávali. „Baráž si nepripúšťame, nechceme ju dostať do hlavy. Vždy nám chýba kúsok, musíme k tomu niečo pridať, dobúchať to tam a od toho sa odpichnúť,“ uviedol Jarůšek.

Za povšimnutie stojí skutočnosť, že Kladno už po 17. krát v sezóne prehralo o jeden gól. Z toho deväťkrát po predĺžení alebo nájazdoch. To je poriadny nápor na naštrbenú psychiku. Bola bi táto bilancia v bránke s Hudáčkom prívetivejšia? Ťažko povedať.

„Mužstvo zráža každá prehra. A je jedno, či prehráte o gól, alebo o desať. Odohrali sme mnoho vyrovnaných zápasov, koľkokrát sme boli lepší, ale jednoducho sme to nedotiahli do víťazného konca,“ hovoril asistent trénera Pavel Skrbek.

Tomáš Tatar Čítajte viac Parádny gól zabudnutého Tatara. Ovečkin prekonal jeden z rekordov Gretzkého

„Toto by zrazilo aj Detroit z roku 1996, keď tých zápasov veľa neprehrali,“ pripomenul americký klub NHL, ktorý v sezóne 1995/96 pod vedením Scottyho Bowmana vyhral 62 z 82 stretnutí v základnej časti a vytvoril vtedy rekord najslávnejšej súťaže sveta.

Kladno má úplne iné starosti. Síce má o zápas k dobru oproti Mladej Boleslavi. Ale aj tak je strata 12 bodov hrozivá. Obzvlášť, keď do konca zostáva odohrať už len deväť zápasov.

Ako by mohla vyzerať zostava Slovákov na ZOH 2026? Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Takto o dva roky to vypukne - olympijský turnaj...
26 debata chyba
Viac na túto tému: #Július Hudáček #Jaromír Jágr #HC Rytíři Kladno