Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Humbug okolo Hudáčka nechápem, tvrdí český brankár. A Rusi? Bez nich by sme nemali čím kúriť

Už je to takmer dva týždne odvtedy, ako český hokejový klub Rytíři Kladno ukončil po nátlaku časti fanúšikov zmluvu so slovenským brankárom Júliusom Hudáčkom po 48 hodinách spolupráce.

16.01.2024 07:10
Július Hudáček Foto:
Július Hudáček v drese Frankfurtu Löwen.
debata (167)

Odvtedy Hudáček odchytal už dva víťazné zápasy v nemeckej DEL v drese Frankfurtu Löwen a možno aj preto sa české médiá ku kontroverznému rozhodnutie neustále vracajú.

Naposledy tak urobil brankár Motoru České Budějovice Dominik Hrachovina, ktorý sa postavil na obranu odchovanca Spišskej Novej Vsi.

„Sledoval som to a úprimne, moc ten humbug nechápem. Nebudem menovať hráča, ktorý pôsobí v inom klube a nikto nepovedal pol slova proti. Teraz Hudáček hrá v Nemecku, a pokiaľ viem, nikto tam proti nemu nepovedal pol slova,“ povedal pre iSport.cz Hrachovina.

SR šport Hokej APHK TEL TK VV SZĽH BAX Čítajte viac Politika sa mieša so športom odpradávna. Ako majitelia klubov máme byť apolitickí, mieni Rapáč. Čo vraví na Hudáčka a koniec Radosu?

Na druhej strane zmienil, že rozumie aj námietkam časti fanúšikov, nakoľko tak Česi, ako aj Slováci, majú s Rusmi, respektíve s krajinami bývalého Sovietskeho zväzu, negatívnu históriu.

„Ale pokiaľ by sme mali ísť do dôsledkov, tak by si doma nemohol nikto zakúriť. Ako to povedal pán Jelínek (bývalý tréner Jaromíra Jágra pozn. red.), povedal to krásne a ja s ním súhlasím.“

Hrachovina mal na mysli postoje Mariána Jelínka v televíznej relácii Bomby na ľade, kde bývalý osobný kouč Jágra vysvetľoval svoj pohľad na angažovanie hokejistov, ktorí aj po začiatku ruskej invázie na Ukrajinu pôsobili v KHL. Alebo do nej odišli alebo chceli odísť tak, ako práve Hudáček.

Valábik, Facebook Čítajte viac Chalanov z KHL poznám. Neviem im ničiť životy tak, ako niekto. Valábik otvorene hovorí o hlupákoch

Jelínek sa vyjadril, že by na Jágrovom mieste Hudáčka neangažoval, no celý ostro sledovaný spor posunul do inej roviny.

„Vojna je zlá, celé je to zlé. Ale teraz, čo s tým? Ak odtiaľ odoberáme plyn, pokiaľ je to pravda, tak čo budeme všetci robiť? Keď už máme nejaký názor, bol by som absolútne dôsledný,“ uviedol bývalý tréner Sparty, Liberca, Plzne či Mladej Boleslavy.

Dôslednosť v názoroch priblížil jasným príkladom. „Teraz budú ruskí športovci možno na olympiáde a sme tak radikálni, že na tú olympiádu nepôjdeme? To je to, čo mi trošičku vadí. Keď už, tak so všetkým a nie pre niekoho áno, pre niekoho nie.“

Júluis Hudáček Čítajte viac Česi ho očiernili, my za neho ďakujeme! Má ten chlap vôbec pulz? Nemci velebia čarujúceho Hudáčka

Jelínek dal najavo, že mu prekáža obrovská vlna negatívnych nálad v spoločnosti, ktorú konflikt na Ukrajine ešte vyostril. A v tom je jasná paralela aj so Slovenskom.

„Hľadáme stále niečo, čo rozdeľuje, ale mali by sme hľadať tiež niečo, čo spája. Nikto z nás ani Jarda (Jágr) nechce vojnu. Ale je nutné si uvedomiť, že aj obranná vojna je určitým spôsobom agresívna, aj pri nej umierajú ľudia,“ skonštatoval.

A Hrachovina sa stotožňuje s názorom trénera Jelínka. „Nehovorím, že stojím za Hudáčkom, ale chápem ho, že chce hrať hokej. Ako povedal pán Jelínek, poďme radšej spájať a nie rozdeľovať.“

Priateľka Filipa Mešára Jocelyn Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Slovenský hokejista Filip Mešár si po návrate z...
167 debata chyba
Viac na túto tému: #Július Hudáček #česká extraliga #ČEZ Motor České Budějovice #Dominik Hrachovina