Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Praha na chvíľu zamrzla. Brankára Sparty skolila bomba z hokejky súpera, nehybne ležal na ľade

Sekundy hrôzy zažili aktéri piatkového súboja medzi Libercom a Spartou Praha v rámci 35. kola českej hokejovej extraligy.

13.01.2024 13:36
Jakub Kovář Foto:
Jakuba Kovářa ihneď odviezli na vyšetrenie.
debata (1)

Viac ako konečné víťazstvo lídra tabuľky Sparty 4:3 sa po zápase rozoberala situácia z druhej tretiny, keď brankár hostí Jakub Kovář po tvrdej strele domáceho Jaroslava Vlacha zostal bezvládne ležať na ľade.

Vlach „bombou“ z ľavého kruhu trafil Kovářa do nechráneného miesta na krku a spôsobil mu náhlu stratu vedomia a pomliaždeninu.

Zdravotníci zafixovali Kovářovi boľavé miesto a na nosidlách za potlesku divákov oboch tímov aj skandovania jeho mena ho vyniesli zo štadióna.

„V tej chvíli mi nebolo všetko jedno, lebo Kuba vôbec nereagoval. Dúfam, že bude v poriadku a čoskoro ho uvidíme na ľade,“ cituje web iDnes.cz autora nešťastnej strely Vlacha.

Július Hudáček Čítajte viac Český novinár má na Hudáčka sedem otázok. Keď mu ich chcel položiť, odpoveď znela nie

„Nie je to príjemné vidieť kamaráta ležať na ľade a neviete, čo mu vlastne je. Je to strašný pocit,“ povedal útočník Sparty Roman Horák.

Zranený a otrasený Kovář neskôr po návrate vedomia skončil na pozorovaní v libereckej nemocnici. Odtiaľ napísal fanúšikom odkaz na sociálnej sieti.

„Noc som strávil preventívne v libereckej nemocnici. Som ‚pomlátený‘, na chvíľu som bol mimo, ale už sa cítim oveľa lepšie. Ďakujem za správy plné podpory, veľmi ma potešili. Čoskoro sa vidíme na štadióne,“ uviedol 35-ročný Kovář na svojom instagramovom účte.

Kovářa musel v zápase vystriedať Josef Kořenář, ktorý napokon Sparte vychytal víťazstvo. Hostia po dvoch góloch Horáka otočili z 2:3 na 4:3 a v tabuľke sú prví o bod pred Pardubicami. Libercu patrí piata priečka. K zraneniu svojho kolegu z bránky Pražanov Kořenář podotkol:

SR hokej extraliga TEL 35. kolo Slovan Košice BAX Čítajte viac Bratislavský šláger pred krásnou návštevou bol jasnou záležitosťou, Spišiaci prišli o domácu neporaziteľnosť

"Vieme, že Jarda Vlach má také bomby, že sa človek v bránke snaží uhnúť. Keď sa Kovy uhýbal hlavou, otvoril si na chvíľu krk a presne tam to schytal. Puk našli až v jeho veste.

Asi bude mať poškodené svaly a nebude môcť poriadne hýbať hlavou. Keď som videl, že Kovy začal komunikovať, uľavilo sa mi. To víťazstvo sme vybojovali pre neho."

Načítavajú sa športové výsledky...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Sparta Praha #Jakub Kovář