Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Nemecku skandovali Hudáčkovo meno, Jágra doma kritizujú: Jeho schopnosť neporozumieť je pozoruhodná

Slovenský brankár už zarezáva v novom tíme, no humbug okolo jeho fanúšikmi vynúteného konca v Kladne neutícha.

12.01.2024 07:58 , aktualizované: 08:15
zubv Foto:
Hudáček počas pokojnej éry v drese Sparty Praha.
debata (131)

Július Hudáček má za sebou debut v drese svojho nového zamestnávateľa. Svojmu novému klubu Frankfurt Löwen pomohol ukončiť desaťzápasovú sériu prehier v najvyššej nemeckej súťaži.

Po výhre 3:2 nad Ingolstadtom predviedol svoju tradičnú pozápasovú vložku, známu ako Hudashow. Slovákovo meno znelo aj z tribún, fanúšikovia Frankfurtu skandovali meno Hudáček.

Zdá sa, že nemeckí fanúšikovia prijali novú kontroverznú posilu dobre. No nemusí to tak zostať. Podľa českého politológa Michaela Romancova sa môžu obrátiť proti Hudáčkovi aj v Nemecku.

„Ťažko povedať. Ak bude jeho angažmán spájaný v súvislosti s vojnou na Ukrajine, tak si viem predstaviť, že fanúšikovia dajú najavo nevôľu aj vo Frankfurte,“ odpovedal Romancov na otázku, či Hudáčkovi v Nemecku hrozí repete scenára z Kladna.

Oprel sa aj do majiteľa Kladna a českej hokejovej ikony Jaromíra Jágra, ktorý Hudáčka angažoval a následne s ním po tlaku fanúšikov ukončil spoluprácu bez toho, aby slovenský gólman odchytal čo len sekundu.

Július Hudáček Čítajte viac Čo čaká Hudáčka v Nemecku? Nazývajú ho fašistom a kolaborantom. Vždy ste u polovice Slovákov za hlupáka, tvrdí Radivojevič. Vyjadril sa aj Fico

"Jágr bol a je špičkový hokejista. Behom svojej kariéry mnohokrát zopakoval väzbu na číslo 68 (ktoré nosil na drese), ako pripomienku na sovietsku inváziu do Československu.

Ale jeho neschopnosť porozumieť kontextu súčasnej situácie je naozaj pozoruhodná," povedal Romancov na Jágrovu adresu pre český Blesk.

Na otázku, či číslo 68 na chrbte napokon nebol iba Jágrov marketingový ťah, uviedol: „Ak nešlo iba o marketing, tak by sa nemal čudovať, že mu túto symboliku v posledných dňoch pripomínajú.“

Július Hudáček Čítajte viac Hudáček odpovedal na kritiku: Chytal po 330 dňoch, Frankfurtu pomohol ukončiť čiernu sériu

Romancov opísal vnímanie Hudáčkovej kauzy a Ruska z pohľadu spoločnosti. "Je ťažké hovoriť o verejnosti ako o celku.

Negatívne vnímanie Ruska českou verejnosťou dominuje pre traumu z roku 1968. V prípade Nemecka ide o traumu z druhej svetovej vojny.

No pre Česko i Nemecko platí, že vzťah s Ruskom prechádza radikálnou premenou, pričom dôvodom je konlfikt na Ukrajine," poskytol pohľad zo širšej perspektívy.

Priateľka Filipa Mešára Jocelyn Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Slovenský hokejista Filip Mešár si po návrate z...
131 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #KHL #Július Hudáček #Jaromír Jágr #Ukrajina #HC Rytíři Kladno