Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hudáček z fiaska s Kladnom nevyšiel naprázdno, dostal kráľovské odstupné. Ľudská hyena, reagoval expert

Rekordne krátky pobyt Júliusa Hudáčka v klube z Kladna sa skončil skôr, ako sa poriadne začal. Slovenský brankár nenastúpil ani na jeden zápas.

09.01.2024 07:40 , aktualizované: 08:04
834043201 Foto:
Hudáček za Kladno neodchytal ani sekundu.
debata (114)

Hudáček od začiatku sezóny túžil po návrate do ruskej KHL, no keďže ponuky neprichádzali, rozhodol sa pre angažmán v Česku a uzatvoril zmluvu s HC Rytíři Kladno, ktorý vlastní česká hokejová legenda Jaromír Jágr.

Nová posila sa však nepozdávala fanúšikom stredočeského klubu. Prekážalo im, že Hudáček sa upísal účastníkovi KHL Barysu Astana po ruskej invázii na Ukrajinu. Slovák sa navyše netajil tým, že do KHL by sa veľmi rád vrátil.

Jaromír Jágr Čítajte viac Nesúďte, aby ste neboli súdení. Jágr sa vyjadril k prípadu Hudáček. Slovenský brankár si medzitým našiel nový klub

Po vlne kritiky a hrozbe bojkotu zo strany fanúšikov Jágrovi rytieri situáciu prehodnotili a s Hudáčkom ukončili zmluvu. Celý angažmán tak trval iba dva dni.

Slovák si rýchlo našiel nové pôsobisko, sezónu by mal dochytať v najvyššej nemeckej súťaži za tím Löwen Frankfurt.

Slovenský gólman z aféry nevyšiel naprázdno, aspoň pokiaľ ide o peniaze. Podľa šéfa Dukly Trenčín Miloša Radosu, známeho kritika hráčov či politikov, ktorí sa nevyhranili voči režimu ruského prezidenta Vladimira Putina, dostal Hudáček odstupné 15 000 eur.

„A Hudáček to odstupné za dva dni pobytu 15 000 eur by mohol venovať deťom z Ukrajiny,“ uviedol Radosa na twitteri.

Na správu o peknom odstupnom reagoval aj český hokejový expert Jakub Koreis, ktorý Hudáčkov príchod do Kladna kritizoval od začiatku.

„Hudáček si údajne za 3 dni v Kladne mal zarobiť 15 000 eur. Ak je to pravda, tak ten človek je ľudská hyena,“ napísal na sociálnej sieti.

Zaujímavé je, že v diskusii pod príspevkom sa Hudáčka zastal známy kritik Ruska a hráčov v KHL Dominik Hašek. "Jakub, nie som expert na pracovné vzťahy z právnej stránky, ale…ak sa obe strany na niečom dohodli, treba to rešpektovať.

Nemôžeme si so zamestnancami vytierať r*ť iba preto, že nám na ňom niečo nesedí. Zákon je treba rešpektovať," napísal „zlatý kluk z Nagana“ Hašek.

Majiteľ rytierov Jaromír Jágr sa už k Hudáčkovi nechcel vyjadrovať s tým, že je to uzavretá kapitola.

„Poskytli sme oficiálne vyjadrenie a myslím, že nie je dôvod na ňom niečo meniť, je dostačujúce pre všetkých,“ povedal českým novinárom pred zápasom s Hradcom Králové.

Priateľka Filipa Mešára Jocelyn Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Slovenský hokejista Filip Mešár si po návrate z...
114 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #jágr #odstupné #HC Rytíři Kladno #Júius Hudáček