Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nesúďte, aby ste neboli súdení. Jágr sa vyjadril k prípadu Hudáček. Slovenský brankár si medzitým našiel nový klub

Hokejové Kladno zažilo turbulentné dva dní, počas ktorých podpísalo a následne rozviazalo zmluvu s brankárom Júliusom Hudáčkom. Niekdajší slovenský reprezentant sa stal tŕňom v oku časti fanúšikov Kladna pre jeho nedávne pôsobenie v Kontinentálnej hokejovej lige aj po rozpútaní ruskej vojenskej agresie na Ukrajine.

08.01.2024 16:44 , aktualizované: 17:23
Jaromír Jágr Foto:
Jaromír Jágr bol opäť na ľade.
debata (104)

Napokon predposledný tím českej extraligy pod tlakom možného bojkotu fanúšikov aj nesúhlasom časti verejnej mienky ukončil s 35-ročným skúseným brankárom zmluvu skôr, než stihol odchytať čo len jeden zápas.

V oficiálnom klubovom vyjadrení sa objavila fráza, že sa tak stalo „po zvážení všetkých aspektov súvisiacich s jeho angažovaním a že pokračovanie nie je v záujme klubu ani hráča“.

O dva dni neskôr sa k celej veci vyjadril aj spolumajiteľ Rytierov a česká hokejová legenda Jaromír Jágr. Aj keď jeho vyjadrenie vyznelo nanajvýš nekonkrétne.

Martin Lenďák Čítajte viac Jágra najskôr vytočili otázky na Hudáčka, následne ho pod tlakom verejnosti z klubu vyhodil: Zvážili sme všetky aspekty

„Oficiálne vyjadrenie sme vydali a myslím si, že nie je potrebné na tom niečo meniť alebo zväčšovať či zmenšovať. Vysvetlili sme to dostatočne pre všetkých,“ uviedol Jágr do kamier televízie ČT Sport.

Jágr vzápätí dodal, že v situácii, keď sa tímu zranila brankárska jednotka Adam Brízgala, museli rýchlo konať. "Je náročné narýchlo zohnať brankára, keď je vaša jednotka vyradená do konca sezóny.

Dnes vám brankára nepožičajú ani z Chance ligy (druhá najvyššia súťaž v Česku – pozn.), lebo majú rovnaké problémy," vysvetlil olympijský šampión z Nagana 1998 a dvojnásobný majster sveta.

Július Hudáček si napokon po expresnom konci v Kladne našiel nový klub. Vyskúša si nemeckú najvyššiu súťaž, v ktorej bude pôsobiť v tíme Löwen Frankfurt.

Košice, Michalovce Čítajte viac Kluby hromžia. Zápasy im odmietajú preložiť, na ľad posielajú chorých. Je to zemplínsky mor, hráči sú ako vyfľusnutí

Osobný názor na celú kauzu však slávna „šesťdesiatosmička“ zrejme vyslovila aj prostredníctvom svojho instagramového konta. „Nesúďte, aby ste neboli súdení,“ napísal Jágr v čase pravoslávnych Vianoc.

Kladno medzitým odohralo ďalší extraligový zápas už bez Hudáčka, ale pred svojimi fanúšikmi. S Hradcom Králové však doma neuspelo 1:2 po predĺžení a bola to už sedemnásta prehra z posledných 19 zápasov.

V kladnianskom drese odchytal duel Kanaďan Landon Bow, ale už sa črtá možná dvojka. S mužstvom už trénuje Lotyš Mareks Mitens, ktorý v tejto sezóne je zatiaľ bez zápasovej praxe a v minulosti pôsobil aj v nižšej zámorskej súťaži AHL.

„Na brankárskej otázke naďalej pracujeme a verím v čo možno najlepšie riešenie,“ ozrejmil Jágr na webe iDnes.cz.

Bow si proti Hradcu Králové pripísal 32 zákrokov a úspešnosť viac ako 94 %, ale aj tak to k výhre nepomohlo, len k jednému bodu.

„Mám šťastie, že nemôžem čítať české noviny. Nepozerám sa, čo sa deje okolo mňa. Prišiel som sem hrať hokej a je mi jedno, kto s nami hrá alebo čo hovoria ľudia,“ povedal Bow.

Jágrove partnerky. Učarovala mu i krásna Slovenka Fotogaléria - 30 fotiek Všetky fotky
Jágrov vzťah trval najdlhšie šesť rokov. Kto...
104 debata chyba
Viac na túto tému: #Július Hudáček #Jaromír Jágr #HC Rytíři Kladno