Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jágra najskôr vytočili otázky na Hudáčka, následne ho pod tlakom verejnosti z klubu vyhodil: Zvážili sme všetky aspekty

Jaromír Jágr sa mal prvýkrát vyjadriť k príchodu slovenského brankára Júliusa Hudáčka do svojho Kladna. Novinárov však k Hudáčkovi, ktorý sa hneď po tréningu ukryl v šatni, nepustil a na otázky reagoval podráždene. O pár hodín neskôr ho z klubu vyhodil.

05.01.2024 13:57 , aktualizované: 15:51
Martin Lenďák Foto:
Jaromír Jágr na striedačke Kladna.
debata (134)

„Ja som majiteľ klubu, pretože to nikto iný robiť nechce. Obetujem sa, je to charita,“ vravel pre český web iSport Jágr.

Podpisom Hudáčka sa spustila na klub a jeho majiteľa vlna kritiky. Hudáček v lete v rozhovore pre Športweb priznal, že má veľký záujem pokračovať v KHL.

Július Hudáček Čítajte viac KHL je pre mňa priorita. Kým som zdravý, chcem čo najviac zarobiť, vraví Hudáček. Reaguje aj na kritiku voči Slovákom pôsobiacim v Rusku

Z Ruska však žiadna zaujímavá ponuka pre rodáka zo Spišskej Novej Vsi neprišla a tak čakal, až sa ozve klub z niektorej top európskej súťaže.

Napokon sa koncom minulého roka dohodol na pôsobení v Kladne, čo odsúdili hokejoví experti i väčšina fanúšikov.

Jágra však podobné reakcie nezaujímajú. „Myslíš, že mám čas čítať noviny a sociálne siete?“ konštatuje Jágr.

Priame otázky na Hudáčka ho údajne rozladili. „Ja tiež nechodím k tebe domov, aby som sa vypytoval tvojej manželky,“ svojsky odpovedal legendárny český útočník.

Zdá sa, že s Hudáčkom majú problém aj fanúšikovia Kladna. Slovenský brankár ešte za nový klub neodchytal ani minútu, no časť skalných priaznivcov sa chystá na bojkot.

"Od nedeľňajšieho domáceho zápasu s Hradcom nebude na štadióne visieť naša vlajka a naše miesta v kotli zostanú prázdne,“ informovalo skupina fanúšikov s názvom Haldaři podľa webu hokej.cz.

„Nehodláme podporovať človeka, ktorý si po invázii jazdí po ľade s ruskou vlajkou a verejne deklaruje túžbu zarábať v súťaži, ktorá je propagandistickou výkladnou skriňou vojny,“ uvádza sa vo vyhlásení.

Klub z Kladna informoval o dohode s Júliusom Hudáčkom v stredu. Tridsaťpäťročný Spišiak údajne predtým vyhlasoval, že by sa rád vrátil do KHL, teda do súťaže úzko spätej s ruským režimom, ktorý vedie vojnu na Ukrajine.

Stanislav Škorvánek Čítajte viac Nad dvojicou z KHL tréneri ani neuvažujú. Slovenskí brankári v extralige a v Česku žiaria. Kto z nich pôjde na MS?

A to prekáža podporovateľom klubu z Kladna. „Vo štvrtok sme s našimi krokmi a postojmi oboznámili osobne Jardu Jágra a Jirku Burgra,“ informovala skupina fanúšikov.

Niekdajší brankár Sparty Praha či Pardubíc bol v stredu náhradníkom Landona Bowa na ľade Hradca Králové, ktorý sa údajne tiež zaujímal o jeho služby, ale napokon od dohody cúvol práve pre negatívny ohlas verejnosti.

Ten napokon zavážil a Hudáček nebude pôsobiť ani v Kladne.

„Rytíři Kladno oznamujú, že došlo k ukončeniu spolupráce s brankárom Júliusom Hudáčkom. Toto rozhodnutie sme urobili po zvážení všetkých aspektov súvisiacich s jeho angažovaním,“ reaguje klub na svojej oficiálnej stránke.

Ruskí športovci, ktorí podporili vojnu na Ukrajine Fotogaléria - 44 fotiek Všetky fotky
Šport bol vždy výkladnou skriňou Ruska....

© Autorské práva vyhradené

134 debata chyba
Viac na túto tému: #Július Hudáček #Jaromír Jágr #HC Rytíři Kladno