Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česi sa nevedia zmieriť s Bučekom. Legenda píše, že sa jej chce vracať

Okolo slovenského hokejistu Samuela Bučeka sa to neprestáva točiť. Zažil skvelú sezónu, keď sa s 56 gólmi stal najlepším kanonierom extraligy. Potom si ho vyhliadol tím NHL Seattle Kraken, ktorý mu dal šancu zabojovať o sen v NHL. Výborný útočník sa však napokon rozhodol inak.

13.10.2022 15:54
Samuel Buček Foto: ,
Samuel Buček na archívnej snímke.
debata (26)

Pred pár mesiacmi sa rozhodol, že skúsi šťastie v KHL. Ozval sa mu Nižnekamsk a ponúkol zmluvu, ktorej neodolal. Bývalý útočník Nitry tak zrušil dohodu so Seattlom a putoval do Ruska.

Buček to potom schytával z každej strany. Časť verejnosti sa naňho hnevala, že hrá v krajine, ktorá napadla suverénny štát, susednú Ukrajinu.

Šťastie napokon nemal ani sám Buček, keďže v úvodných šiestich zápasoch NHL sa vôbec nepresadil a domov odišiel s dlhým nosom a nula kanadskými bodmi.

Samuel Buček Čítajte viac Pred zámorím uprednostnil KHL, skončil v nej skoro. Buček má nový klub

"Mrzí ma, že momentálne žijeme vo veľmi ťažkej dobe, ale napriek tomu som sa rozhodol ísť do KHL, ktorá vždy bola a bude top európskou ligou.

Bohužiaľ, niekedy sa veci nevyvíjajú tak, ako si prajeme, a na svoju šancu ukázať sa v KHL si ešte musím chvíľku počkať. Stále som mladý a všetko mám pred sebou," uviedol Buček na svojich sociálnych sieťach len pár dní po svojom konci v Neftechimiku.

„Ak vás naozaj zaujíma, čo sa stalo, je potrebné sa pozrieť na môj ice time za všetky zápasy a sami pochopíte, že som nedostal dostatok priestoru ukázať svoje kvality. Napriek tomu to pre mňa bola obrovská skúsenosť a to rozhodnutie neľutujem,“ dodal.

Národnosti legionárov v KHL 2022/23 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
V KHL hrá v tejto sezóne 70 legionárov, presnú...

Záujem oňho následne prejavila Nitra, no Buček sa nakoniec rozhodol pre český Třinec. Klub, ktorý trikrát v rade vyhral českú extraligu.

V mužstve pôsobí niekoľko jeho slovenských krajanov, no je to iba on, kto českej hokejovej scéne kole oči. Ozvali sa prví nespokojní.

„Je mi z vás zle, Oceliari,“ napísal stručne na svojom twitterovom účte bývalý extraligový hokejista a dnes hokejový expert O2 TV Jakub Koreis.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Kanadský novinár: Ak by Slafkovský nebol jednotkou draftu, skončí na farme

„Vracal by som,“ pridal sa s ďalším odkazom trojnásobný víťaz Stanley Cupu a majster sveta z roku 1985 Jiří Hrdina. K svojmu tweetu pripojil palec dole.

Český portál sport.cz však pripomína dôležitú vec. Třinec zatiaľ angažovanie Bučeka oficiálne nepotvrdil.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
26 debata chyba
Viac na túto tému: #Oceláři Třinec #Samuel Buček