Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Aká vojna? Hviezda KHL tvrdí, že Česi sa chcú vrátiť do Ruska

Krokom, pre ktorý sa rozhodol pred štartom novej sezóny, rozdelil spoločnosť v Česku. Kým jedna strana mu rozhodnutie podpísať zmluvu s tímom KHL schválila, druhá ho tvrdo odsúdila.

06.10.2022 14:33
Dmitrij Jaškin Foto:
Dmitrij Jaškin v drese Petrohradu.
debata (1)

Dmitrij Jaškin je jedným z najhviezdnejších legionárov v ruskej nadnárodnej súťaži. V Petrohrade nosí niekdajší útočník Arizony na drese kapitánske céčko.

V aktuálnom ročníku zaznamenal rodák z Omska v pätnástich zápasoch jedenásť kanadských bodov za sedem gólov a štyri asistencie.

Aj vďaka nemu je SKA suverénnym lídrom ligy, keď vyhral štrnásť zápasov. Naposledy uspel na ľade Spartaka Moskva 5:1, pričom Jaškin raz skóroval a na ďalší gól prihral.

Ruskí športovci s povolávacím rozkazom Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
- povolávací rozkaz dostali aj viacerí...

Po záverečnom hvizde sa potom postavil pred diktafóny a kamery tamojších žurnalistov, aby odpovedal na viacero otázok. Netýkali sa však len zápasu.

Témou bol aj zákaz reprezentovania Česka, keďže Jaškin podpísal v KHL zmluvu po 24. februári, teda dni, keď Rusi vojensky napadli Ukrajinu.

Dvadsaťdeväťročný hokejista poskytol zaujímavé odpovede…

Ako vnímate informácie o tom, že českí hráči z KHL nebudú môcť reprezentovať svoju krajinu?

Tak znela jedna z poznámok z úst novinára.

„Je to rozhodnutie, s ktorým sa nedá nič robiť. Teraz som veľmi šťastný, že môžem hrať za Petrohrad, na to sa úplne sústreďujem,“ odpovedal Jaškin.

Keď dostal ďalšiu otázku v zmysle, prečo v KHL pôsobia aktuálne len štyria Česi, vyhol sa opäť vojne na Ukrajine.

„Myslím si, že Česi sem nezamierili z rodinných dôvodov. Niekto má deti, iný má zas iný dôvod. Každý, s kým som hovoril, sa však do KHL chce vrátiť,“ tvrdil Jaškin.

Okrem neho pôsobia v súťaži ešte ďalší traja českí hokejisti. Vo Vladivistoku hrá útočník Rudolf Červený, v Petrohrade robí garde Jaškinovi Libor Šulák, dres Chababarovska si oblieka Michal Jordán.

Kým prví dvaja si národný dres Česka tak skoro neoblečú, keďže podpísali v Rusku zmluvy po 24. februári, ďalších dvoch sa zákaz netýka.

Rusom sa totiž upísali ešte pred začiatkom vojny.

728112355 Čítajte viac Bublina o zákaze štartu spľasla. NHL začne v Prahe aj s dvoma Rusmi

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #SKA Petrohrad #Českí hokejisti #Dmitrij Jaškin