Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Aká vojna? Hviezda KHL tvrdí, že Česi sa chcú vrátiť do Ruska

Krokom, pre ktorý sa rozhodol pred štartom novej sezóny, rozdelil spoločnosť v Česku. Kým jedna strana mu rozhodnutie podpísať zmluvu s tímom KHL schválila, druhá ho tvrdo odsúdila.

06.10.2022 14:33
Dmitrij Jaškin Foto:
Dmitrij Jaškin v drese Petrohradu.
debata (1)

Dmitrij Jaškin je jedným z najhviezdnejších legionárov v ruskej nadnárodnej súťaži. V Petrohrade nosí niekdajší útočník Arizony na drese kapitánske céčko.

V aktuálnom ročníku zaznamenal rodák z Omska v pätnástich zápasoch jedenásť kanadských bodov za sedem gólov a štyri asistencie.

Aj vďaka nemu je SKA suverénnym lídrom ligy, keď vyhral štrnásť zápasov. Naposledy uspel na ľade Spartaka Moskva 5:1, pričom Jaškin raz skóroval a na ďalší gól prihral.

Ruskí športovci s povolávacím rozkazom Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
- povolávací rozkaz dostali aj viacerí...

Po záverečnom hvizde sa potom postavil pred diktafóny a kamery tamojších žurnalistov, aby odpovedal na viacero otázok. Netýkali sa však len zápasu.

Témou bol aj zákaz reprezentovania Česka, keďže Jaškin podpísal v KHL zmluvu po 24. februári, teda dni, keď Rusi vojensky napadli Ukrajinu.

Dvadsaťdeväťročný hokejista poskytol zaujímavé odpovede…

Ako vnímate informácie o tom, že českí hráči z KHL nebudú môcť reprezentovať svoju krajinu?

Tak znela jedna z poznámok z úst novinára.

„Je to rozhodnutie, s ktorým sa nedá nič robiť. Teraz som veľmi šťastný, že môžem hrať za Petrohrad, na to sa úplne sústreďujem,“ odpovedal Jaškin.

Keď dostal ďalšiu otázku v zmysle, prečo v KHL pôsobia aktuálne len štyria Česi, vyhol sa opäť vojne na Ukrajine.

„Myslím si, že Česi sem nezamierili z rodinných dôvodov. Niekto má deti, iný má zas iný dôvod. Každý, s kým som hovoril, sa však do KHL chce vrátiť,“ tvrdil Jaškin.

Okrem neho pôsobia v súťaži ešte ďalší traja českí hokejisti. Vo Vladivistoku hrá útočník Rudolf Červený, v Petrohrade robí garde Jaškinovi Libor Šulák, dres Chababarovska si oblieka Michal Jordán.

Kým prví dvaja si národný dres Česka tak skoro neoblečú, keďže podpísali v Rusku zmluvy po 24. februári, ďalších dvoch sa zákaz netýka.

Rusom sa totiž upísali ešte pred začiatkom vojny.

728112355 Čítajte viac Bublina o zákaze štartu spľasla. NHL začne v Prahe aj s dvoma Rusmi

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #SKA Petrohrad #Českí hokejisti #Dmitrij Jaškin