Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gesto s vlajočkou nestačilo. Extraliga u susedov prišla o posledného Rusa

Klub Hradec Králové prišiel o svojho najproduktívnejšieho hráča, česká extraliga o posledného ruského hokejistu. Po piatich zápasoch novej sezóny sa s tímom Mountfield HK rozlúčil Nikita Ščerbak.

29.09.2022 16:16
Nikita Ščerbak Foto:
Nikita Ščerbak v drese Hradca Králové v zápase proti Litvínovu.
debata (22)

Útočník, ktorý odohral 37 zápasov v NHL, je známy i slovenským fanúšikom. Do najvyššej súťaže za riekou Morava prišiel začiatkom tohto roka z Banskej Bystrice.

Ako informuje stránka Sport.cz, dvadsaťšesťročnému moskovskému rodákovi k 30. septembru vyprší platnosť dočasných víz a české ministerstvo zahraničných vecí mu v súčasnej geopolitickej situácii nové neudelí.

Ščerbak už odletel domov – do Kanady.

„Organizácia, trénerský tím, chlapci a neuveriteľní fanúšikovia spravili môj čas tu výnimočným. Táto situácia je skutočne nešťastná, ale ja sa budem snažiť, aby som sa v budúcnosti vrátil,“ vyjadril sa Ščerbak k svojmu nútenému odchodu pre stránku klubu, ktorého generálny manažér Aleš Kmoníček neskrýval rozčarovanie.

"Nebudem popisovať všetky svoje pocity, ale som zo súčasnej situácie veľmi sklamaný. V každom prípade sme s odchodom Nikitu stratili výborného hráča a predovšetkým skvelého chlapca do kabíny.

Veľmi mu ďakujem za všetko, čo pre náš klub urobil a prajem mu aj jeho rodine pevné zdravie a veľa šťastia v športovom i osobnom živote," uviedol Kmoníček.

ovečkin Čítajte viac Nestopla ho korona a zatiaľ ani pas. Prekoná Ovečkin rekord rekordov?

Viaceré české médiá v marci informovali o jeho geste z kabíny.

Na rozdiel od ostatných spoluhráčov z Hradca nemal na prilbe malú vlajočku svojej rodnej krajiny. Tento prejav nesúhlasu s ruskou vojenskou inváziu na Ukrajine bol podľa klubu len jeho iniciatívou.

22 debata chyba
Viac na túto tému: #HK Mountfield Hradec Králové #vojna na Ukrajine #Nikita Ščerbak