Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Odchod do KHL neľutujem, vraví Buček. Vyjadril sa aj k Nitre

Nevyšlo mu to v zámorí ani v KHL. Samuel Buček, najlepší kanonier domácej extraligy z minulej sezóny, si hľadá nový angažmán.

27.09.2022 15:53
HOKEJ-TE: Nitra - Bratislava Foto: ,
Samuel Buček v drese HK Nitra.
debata (3)

Šikovný útočník mal najskôr pôsobiť na farme Seattlu Kraken v AHL, ale neskôr uprednostnil ponuku z Ruska.

„Moje prvé rozhodnutie ohľadom Seattle Kraken, po absolvovaní kempu, rozhovoroch a prejavenom záujme čo sa týka napredovania, som vnútorne cítil, že toto nie je pre mňa tá správna cesta. Svojho sna o NHL sa nevzdávam, len mením cestu k svojmu cieľu,“ napísal Buček na sociálnej sieti.

Buček hokej Čítajte viac Buček po šiestich zápasoch skončil v Nižnekamsku. Dôvod je jasný

Nedarilo sa mu však ani v drese Neftechimiku Nižnekamsk. Účastník KHL nebol spokojný s výkonmi 23-ročného Slováka a rozviazal s ním ročný kontrakt už po ôsmich stretnutiach základnej časti.

Buček argumentoval aj tým, že v tíme nedostal dostatok príležitostí a mal nízku minutáž.

"Mrzí ma, že momentálne žijeme vo veľmi ťažkej dobe. Napriek tomu som sa rozhodol ísť do KHL. KHL vždy bola a bude top európskou ligou. Bol som pripravený dať do toho maximum a dostať sa späť do do formy, akú som mal pred zranením.

Bohužiaľ, niekedy sa veci nevyvíjajú tak, ako si želáme. Na svoju šancu v KHL si ešte musím počkať. Stále som mladý a všetko mám pred sebou," pokračoval vo vyjadrení.

Dodal, že KHL bola pre neho obrovská skúsenosť a rozhodnutie odísť do ligy, ktorú pre krvavú ruskú inváziu na Ukrajine bojkotuje značný počet zahraničných hokejistov, neľutuje.

kchun-lun, petrohrad Čítajte viac Spoveď plná strachu. Chcú iba krv, Rusi povolávajú na Ukrajinu hráčov z KHL

Vyjadril sa aj k možnosti, že sa vráti do Nitry, kde sa v predchádzajúcom ročníku stal najproduktívnejším hráčom základnej časti i najužitočnejším hokejistom play off.

„Nitra je a navždy bude miesto, kde sa začala moja profesionálna kariéra. Vždy sa tam rád vrátim. Ale momentálne sám ešte potrebujem pár dní na definitívne rozhodnutie o tom, kde budem pôsobiť,“ dodal útočník s reprezentačnými skúsenosťami.

Národnosti legionárov v KHL 2022/23 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
V KHL hrá v tejto sezóne 70 legionárov, presnú...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #hokej #NHL #Samuel Buček