Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Slováci v KHL? Boli by hlúpi, ak by nešli. Čechov nahradili Američania

Dárius Rusnák, legendárny útočník

Súhlasím s rozhodnutím zväzu. Nemôžeme sa porovnávať so Švédmi, Fínmi či Čechmi, lebo oni majú ďaleko väčšiu základňu a majú z čoho vyberať. Ak by sme týchto hráčov stratili pre národný tím, mali by sme veľký problém hrať dôstojnú úlohu v A-kategórii MS.

Hráči začali hrať v detskom veku, ich kariéra netrvá dlho. Naskytla sa im príležitosť dobre si zarobiť. Boli by hlúpi, ak by tam nešli.

Slovenskí hokejisti v KHL 2022/23 Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Christián Jaroš (obranca/Avangard Omsk)

Rastislav Staňa, majster sveta 2002

Stál som za názorom, ktorý predtým vyslovil aj šéf zväzu Miroslav Šatan, že treba počkať do prvej reprezentačnej akcie s výhľadom, či sa situácia na východ od našich hraníc neupokojí. Neviem, čo viedlo zväz k tomu, že dal vyhlásenie už teraz.

Celá situácia je napätá, kontroverzná. Zväz sa postavil za hráčov s tým, že neporušujú zákon či nariadenie. Iným krajinám sa ľahšie hovorí, pretože majú širšiu základňu hráčov. Zároveň platí, že každá krajina je inak politicky nastavená a inak vníma okolité záležitosti.

Ľubomír Sekeráš, vicemajster sveta 2000

Súhlasím s rozhodnutím zväzu. Šport má spájať a nie rozdelovať, tiež platí, že šport a politika by sa nemali miešať.

Chalani hrali v KHL aj predtým, mali tam zmluvy. Ak by ich zrušili, boli by sankciovaní. Hokejisti nemôžu za to, že sa v regióne začala vojna.

34 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #hokej #Miroslav Šatan #SZĽH #vojna na Ukrajine