Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci v KHL? Boli by hlúpi, ak by nešli. Čechov nahradili Američania

Do reprezentácie budeme pozývať všetkých hráčov - aj tých z KHL.

09.09.2022 13:34
hokej staňa radivojevič Foto:
Na otázky Pravdy odpovedali aj Rastislav Staňa, Dárius Rusnák a Branko Radivojevič.
debata (34)

Tak znie včerajšie vyhlásenie Výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja.

„Máme za to, že hráči, ktorí aktuálne hrajú v Rusku, neporušujú ako medzinárodné dohody, tak naše zákony. Budeme sa teda opierať o Olympijskú chartu, podľa ktorej má byť šport nástrojom spájania,“ uviedli Miroslav Šatan a spol.

Pravda oslovila hokejových expertov, bývalých hráčov i trénerov s otázkou: Súhlasíte s postojom SZĽH? Majú byť hráči z KHL pozývaní do reprezentácie?

Ľubomír Pokovič, bývalý reprezentačný tréner

Stotožňujem sa s názorom Miroslava Šatana. Šport má spájať ľudí, národy a v konečnom dôsledku aj prispieť k mieru. Určite nie je jeho úlohou situáciu ešte vyhrocovať.

Slovenských chlapcov z KHL by som určite nekritizoval. Mimochodom, pozrite sa, kto zaplnil uvoľnené miesta v ruskej lige po Švédoch, Fínoch či Čechoch. Prišli tam hokejisti z USA a Kanady.

Patrik Rybár Čítajte viac NÁZOR: Kritika je namieste. Štipka pochopenia tiež

Rastislav Pavlikovský, majster sveta 2002

Za reprezentáciu sú zodpovední ľudia zo SZĽH, je to v ich kompetencii. Žiadny zákon pri tom neporušili. Samotní hráči s vojnou určite nesúhlasia, účasť v KHL by som im nevyčítal. Hokejista si odmalička musí prejsť kadečím, obetuje sa a odrieka, má teda plné právo rozhodnúť o svojej budúcnosti.

Poviem to však takto: som rád, že som nebol v ich situácii. Za mojich čias to bolo iné, Slovensko bola silná hokejová krajina, ponúk bolo habadej, dnes príde možno jedna. Sú tam morálne otázniky, zviditeľňujú Rusko, no chlapcov nezatracujem.

Igor Liba, 212-násobný československý reprezentant

A prečo by nemali reprezentovať? V histórii sme boli svedkami mnohých vojen a športovalo sa bez obmedzení. Politika naozaj neplatí do športu. Naši hokejisti za vzniknutú situáciu nemôžu. Ozaj, všimli ste si, že na tenisovom US Open hrá momentálne veľa ruských tenistov?

To je naozaj zaujímavé. Politické rozhodnutia môžu narobiť jedine galibu, svetový šampionát bez Rusov je úplne o ničom.

34 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #hokej #Miroslav Šatan #SZĽH #vojna na Ukrajine