Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Strata reprezentačného dresu? Nevadí. Ruble sú stále dôležitejšie

Lotyšský brankár Janis Kalninš sa dohodol na zmluve s Amurom Chabarovsk napriek tomu, že na neho hokejový zväz uvalí doživotný zákaz štartu v reprezentačnom tíme.

02.09.2022 09:50
Janis Kalninš. Foto:
Janis Kalninš v drese lotyšskej hokejovej reprezentácie počas ZOH v Pekingu.
debata (31)

Lotyša však doživotný zákaz neodradil a slušný zárobok v ruských rubľoch je tak pre neho dôležitejší, než možnosť reprezentovať krajinu na majstrovstvách sve­ta.

Lotyšská vláda vydala tvrdé postihy pre svojich hokejistov už v priebehu jari potom, čo ruská armáda vtrhla na Ukrajinu a začal sa už vyše pol roka trvajúci konflikt.

„Je to nepopulárne rozhodnutie, ale urobil som ho, pretože moja kariéra nie je večná,“ vysvetlil 30-ročný brankár pre Sportacentrs.

661992879 Jānis Kalniņš Čítajte viac IIHF podržala stranu klubu z KHL, Lotyši zúria

„Bola to najlepšie možnosť pre moju rodinu aj s ohľadom na život po hokejovej kariére. Som dospelý a chápem, akú reakciu to v ľuďoch vyvolá a ako sa to celé otočí v médiách,“ uviedol Kalninš.

Jeho prestup do Chabarovsku sa najskôr snažila lotyšská federácia zablokovať, potom ale podpis zmluvy odobrila Medzinárodná hokejová federácia teraz mu nič nebráni v štarte v KHL.

Ralfs Freibergs Čítajte viac Slováci v KHL? Nech nesú následky, ruská propaganda funguje

Minulý týždeň prijal aj český zväz rozhodnutie, podľa ktorého nemôžu Česko reprezentovať hráči, ktorí majú zmluvu s niektorým z tímov v KHL.

Najhlasnejším kritikom hokejistov, ktorí sa napriek konfliktu rozhodli ísť do Ruska, je v Česku bývalý brankár Dominik Hašek. Pre Rusov sa preto stal tŕňom v oku a pripomínajú mu časy, keď sám zarábal v ich krajine hokejom nemalé sumy.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

31 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #hokej #Amur Chabarovsk #Janis Kalninš