Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čech Jaškin mení NHL za KHL. Hašek hovorí o podpore fašizmu a apeluje na vládu

Český hokejový útočník Dmitrij Jaškin sa po ročnej pauze rozhodol pre návrat do ruskej KHL, v ktorej sa na spolupráci dohodol s tímom SKA Petrohrad.

25.07.2022 18:09
Dmitrij Jaškin Foto: ,
Dmitrij Jaškin v reprezentačnom drese Česka.
debata (7)

V ostatnej sezóne pôsobil v zámorskej NHL a za Arizonu Coyotes absolvoval 12 duelov, predtým strávil dva roky v KHL v Dyname Moskva.

K prestupu 29-ročného rodáka z Omsku sa vyjadrila aj legenda spoza rieky Morava Dominik Hašek. Niekdajší hviezdny brankár patrí po ruskej vojenskej invázii na Ukrajinu medzi najväčších kritikov podpisov zmlúv hráčov s klubmi KHL.

Dominik Hašek Čítajte aj Hašek pokračuje v kritike vojny na Ukrajine. Rusko je ríša lží, tvrdí

"Veľmi ma to mrzí. Práca českého občana v Ruskej federácii je podporou ruského režimu, vojny na Ukrajine, a teda nebezpečenstvo pre našu krajinu a jej občanov.

Neviním však chlapca toho chlapca ani jeho agenta, ale vládu a parlament ČR, že doteraz neprijal zákon, ktorý to zakazuje," uviedol na twitteri, cituje ho aj Sport.cz.

Slovenskí hokejisti v KHL 2022/23 Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Christián Jaroš (obranca/Avangard Omsk)
"Keby bol zákon zakazujúci (našim občanom), tak by sa musel podľa toho správať. Alebo by bol odsúdený. Neriešim vôbec toho chlapca (Jaškina). Ten človek neporušil zákon.

To, že parlament nechá našich občanov podporovať fašizmus a jedná proti záujmom ČR a jej občanov (teraz som použil váš obrat), je smutné.

A naši poslanci sa z tohto musia (či by sa mali) zodpovedať. Oni sú zvolení nami a je to ich povinnosť," pokračoval Hašek.

Najlepšie platení hokejisti KHL v sezóne 2022/23 Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
86. Michal Čajkovský (Slovensko/Sibir...

"Vláda sa musí zodpovedať našim občanom, prečo necháva takto podporovať ruskú vojnu a uvádza nás občanov ČR do väčšieho nebezpečenstva pred agresorom.

Ja chcem mať väčšie bezpečie a podporovať spojencov. Ide o naše životy.

Preto chcem zákon, ktorý chráni naše životy a životy našich spojencov," dodal olympijský šampión z Nagana a dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára.

31-ročný Miks Indrašis hral za Lotyšsko na deviatich majstrovstvách sveta. Čítajte viac Upísal sa Rusom, bol za vyvrheľa. Za chyby sa platí, odkázal mu tím KHL
7 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominik Hašek #vojna na Ukrajine