Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Upísal sa Rusom, bol za vyvrheľa. Za chyby sa platí, odkázal mu tím KHL

Z lotyšského hokejového hrdinu Miksa Indrašisa sa zo dňa na deň stal problémový muž. Teraz sa snaží rozhodnutie o pôsobení v ruskom klube zvrátiť.

06.07.2022 07:20
31-ročný Miks Indrašis hral za Lotyšsko na... Foto:
31-ročný Miks Indrašis hral za Lotyšsko na deviatich majstrovstvách sveta.
debata (4)

Buď si svoje rozhodnutie dosť dobre nepremyslel, alebo nečakal takú spŕšku negatívnych reakcií z domovskej krajiny.

Minulý týždeň ruský klub Spartak Moskva informoval, že na rok podpísal zmluvu s 31-ročným Lotyšom, účastníkom deviatich MS a dvoch olympijských hier, Miksom Indrašisom.

Miks Indrašis Čítajte viac Upísal si sa Rusom? Dohral si! Hokejista si už v repre neškrtne

Nevedno, či ho vystrašila hrozba nového zákona, podľa ktorej nemôžu Lotyši reprezentovať ak budú pôsobiť v Rusku či Bielorusku. Alebo nevraživé reakcie lotyšských médií či z Indrašisovho blízkeho okolia.

Každopádne Lotyš aktuálne zmluvu popiera. „Informácia, ktorú Spartak zverejnil o mojom prestupe do tohto klubu, nie je pravdivá, nemám s týmto klubom v rukách platnú zmluvu!“ napísal Indrašis na sociálnej sieti.

Kazachstan Slovensko Čítajte viac Do KHL nejdem! Liška otočil, Čechom je na smiech

Podľa Sport-Expressu trvalo hokejistovi týždeň, kým sformuloval svoj postoj k celej veci. A na jeho status zareagoval aj moskovský klub.

„O otázke aktuálnej zmluvy medzi HC Spartak Moskva a Miksom Indrašisom sa bude rozhodovať v právnej oblasti, nie vo verejnom priestore. Ak sa hráč rozhodne nesplniť podmienky zmluvy, musí zaplatiť kompenzáciu v súlade s pravidlami KHL,“ píše sa v stanovisku Spartaka.

Najlepšie platení hokejisti KHL v sezóne 2022/23 Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
86. Michal Čajkovský (Slovensko/Sibir...

A pravidlá hovoria jasne – ak chce hokejista rozviazať zmluvu, musí klubu vyplatiť tretinu z dohodnutého ročného platu. V prípade Indrašisa má ísť o 10 miliónov rubľov (v prepočte 156-tisíc eur). Je pravdepodobné, že o celom prípadne bude musieť rozhodnúť až Medzinárodná hokejová federácia.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #hokej #Spartak Moskva #Miks Indrašis