Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tak kto sa tu pomiatol? Ruské ruble z KHL nesmrdia ani Čechovi

Český hokejový útočník Rudolf Červený sa rozhodol vrátiť do KHL. Podľa Sport-Expressu sa dohodol na spolupráci s ruským Vladivostokom.

23.06.2022 07:30
Rudolf Červený. Foto:
Rudolf Červený.
debata (7)

Bývalý hokejový brankár by hráčov, čo podpisujú zmluvy s mužstvami v KHL zatváral do basy. „Tí Slováci sa s tými podpismi v KHL naozaj pomiatli," napísal minulý týždeň na Twitteri bývalý útočník Jakub Koreis.

Reagoval tak na slovenského trio Michal Čajkovský, Christián Jaroš a Michal Krištof, ktorí sa rozhodli napriek ruskej invázii na Ukrajinu pokračovať v ruskej súťaži. Teraz môžu tento buričský slovník využiť aj doma.

NHL Awards Hockey Makar Čítajte viac Hokejové IQ ako devíza. Mladý Slovák pripomína hviezdu NHL

Do Ruska totiž mieri 32-ročný útočník Rudolf Červený. Muž, ktorý v sezóne 2018/19 obliekal dres bratislavského Slovana v KHL sa dohodol na spolupráci s Vladivostokom.

„Situáciu vo svete s chalanmi rozoberáme, je to naša práca. A nie každý sa na to pozerá rovnako, je to individuálne. Konečné slovo má vždy hráč, nikto iný,“ povedal pre sport.cz hráčov manažér Michal Sivek z agentúry Eurohockey Services.

David Jiříček, Adam Sýkora Čítajte viac Po Mešárovi siahne slávny klub. A čo Slafkovský? Takto (vraj) dopadne draft

Červený okrem Slovana už v KHL pôsobil aj v lotyšskom Diname Riga. Po prvýkrát v kariére si ale skúsi pôsobenia v ruskom klube. Okrem českej ligy si hral aj vo Švédsku za Brynäs a vo Fínsku za Lahti a Oulu.

Okrem neho majú v KHL stále platné zmluvy aj českí reprezentanti Libor Šulák a Michal Jordán. Desiatkam hráčov zo Švédska, Fínska aj Slovákovi Petrovi Cehlárikovi sa podarilo rozviazať zmluvy s ruskými tímami. No títo dvaja na tom podľa sport.cz stále pracujú.

Simulovaný draft NHL 2022 Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
49. ADAM SÝKORA (Slovensko) - Seattle Kraken

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #KHL #hokej #Admiral Vladivostok