Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kritizovaných Slovákov z KHL bráni Čech, ktorý označil covid za divadlo

Ako sme informovali v uplynulých dňoch, správy o odchode slovenských hokejistov do ruskej KHL zarezonovali aj v českých médiách.

21.06.2022 15:43
Michal Čajkovský, Christián Jaroš, Michal Krištof Foto:
Zľava Michal Čajkovský, Christián Jaroš a Michal Krištof na archívnych snímkach. Táto trojica slovenských hokejistov by mala v budúcej sezóne pôsobiť v KHL.
debata (26)

Zatiaľ čo väčšina zahraničných hráčov z krajiny agresora, ktorý vyvolal vojnu na Ukrajine, odchádza, trojica Slovákov zaujala odlišný postoj. V Rusku by sa mali v ďalšej sezóne predstaviť obrancovia Michal Čajkovský a Christián Jaroš, ako aj útočník Michal Krištof.

Tento krok kritizovali bývalí hokejisti spoza rieky Morava Dominik Hašek či Jakub Koreis. „Peniaze nesmrdia,“ citoval iSport.cz Martina Pešouta, trénera Brna, z ktorého odchádza Krištof.

Spomínaný zdroj uvádza, že v ďalšom ročníku by v KHL nemal pôsobiť žiaden Čech a pripomína, že švédsky a fínsky zväz vydali vyhlásenie, že hokejisti, ktorí si v nej zahrajú, už nedostanú pozvánku do reprezentácií.

662646262 Krištof Čítajte viac Tí Slováci sa pomiatli, znie z Česka. Schytávajú za podpisy v KHL

Našiel sa však niekto, kto vystúpil na obranu Slovákov. Je ním brankár Dominik Hrachovina, ktorý v novembri 2020 spôsobil rozruch vyhláseniami, že ochorenie COVID-19 je divadlo vymyslené médiami.

Vedenie českého národného mužstva sa od jeho slov dištancovalo a vtedajší reprezentačný tréner Filip Pešán sa za ne ospravedlnil.

Hrachovina momentálne pôsobí v Českých Budějoviciach. Na twitteri si uľavil pri príspevku novinára a analytika Jiřího Vítka, ktorý Jarošov presun z New Jersey do Omska opísal slovami „Od diabla k diablovi, dalo by sa povedať“.

Dominik Hrachovina. Foto: SITA/AP, Vesa Moilanen
Dominik Hrachovina Dominik Hrachovina.

„Toto keď niekto napíše, to môže byť len klasická MM,“ reagoval Hrachovina a pridal vracajúce emotikony. Stránka iSport.cz uvádza, že za skratkou sa skrýva spojenie „mediálna mr…“

Bývalý hráč KHL neskôr v utorok pre tento web poskytol rozhovor.

Podľa jeho slov sa mu nepáči, že takmer všetci hráči, ktorí odchádzajú do Ruska, sú väčšinou verejnosťou odsúdení a označení za barbarov.

Najlepšie platený Slovák v KHL je Christián Jaroš. Čítajte aj Prečo sa Slovákom oplatí KHL? Ruský portál ukázal šesťciferné dôvody

"Žiadny normálny človek nemôže súhlasiť s vpádom ruských vojsk na Ukrajinu a ťažko schváli, čo sa tam deje. Je to hrôza a aj ja dúfam, že vojna sa čo najskôr skončí. Na druhej strane sa nedokážem zmieriť s urážkami ľudí, ktorí odchádzajú do Ruska pracovať.

V tomto prípade ide o športovcov, hokejistov. Majú svoje rodiny, svoj život, nikomu nič zlé neurobili, idú len za živobytím. Ale ľudia z nich robia zločincov. Pre mňa nepochopiteľné a neprijateľné," tvrdí 27-ročný rodák z Brna.

Najväčšie hokejové arény v Európe Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
1. Lanxess Arena, Kolín, Nemecko   Kapacita: 18...

„Príde mi nefér šliapať po niekom, kto je v niečom nevinne. V tomto prípade v hokejistoch vidieť pomaly vrahov. Nemám žiadny dôvod držať stranu Rusom, ale nepáči sa mi, že nemôžu hrať na majstrovstvách sveta. Komu čo zlé urobili?“ pýta sa gólman.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

26 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #Michal Čajkovský #Christián Jaroš #Michal Krištof #vojna na Ukrajine #Dominik Hrachovina