Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kľúčový zdroj hráčov pre Peking. KHL v sobotu preruší sezónu

Vedenie Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) sa po náraste prípadov koronavírusu v jednotlivých tímoch rozhodlo prerušiť sezónu.

12.01.2022 16:02
Tomáš Jurčo Foto:
Tomáš Jurčo (vpravo) na archívnej snímke v drese Barysu Nur-Sultan.
debata

Posledné zápasy základnej časti sa odohrajú v piatok 14. januára, súťaž bude po „covidovej“ prestávke pokračovať od soboty 22. januára.

Vedenie ligy už odložilo dve štvrtkové stretnutia Lokomotiv Jaroslavľ – Ak Bars Kazaň a Dynamo Moskva – Spartak Moskva.

V súčasnosti sa nachádza v karanténe už sedem tímov – Jekaterinburg, Ufa, CSKA Moskva, Nižnij Novgorod, Dynamo Riga, Magnitogorsk a Spartak Moskva.

Lotyšsko MS2021 Hokej A Slovensko Česko Čítajte viac Bude olympiáda bez hokeja? Zatiaľ sa o tom hovorí potichu

K utorku malo v KHL pozitívny test na koronavírus až 124 hráčov, pričom 27 z nich putovalo do karantény v priebehu uplynulých 24 hodín, informovala agentúra AP.

"Nič sa nezmenilo na tom, že náš hlavný cieľ je zdravie hráčov a fanúšikov. Situácia sa aktuálne rýchlo zhoršuje, preto súťaž na krátky čas prerušíme.

Keďže je viacero klubov v karanténe, mnoho z odložených duelov by sa aj tak nehralo," uviedol prezident KHL Alexej Morozov na oficiálnom webe súťaže.

Po tom, ako zámorská NHL zakázala účasť hokejistov na ZOH v Pekingu, má mať práve KHL masívne hráčske zastúpenie na olympijskom turnaji.

Očakáva sa, že Rusi a domáci Číňania budú mať pod piatimi kruhmi výbery zložené výlučne z hráčov KHL. Ďalšie výbery by mali mať časť svojich kádrov zložených z hráčov KHL.

debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #koronavírus