Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Záborský po pár dueloch skončil v Liberci, nový klub má aj Libor Hudáček

Slovenský hokejový útočník Tomáš Záborský nebude pokračovať v kariére v drese českého tímu Bílí Tygři Liberec, s ktorým po vzájomnej dohode ukončil spoluprácu.

16.10.2021 12:47 , aktualizované: 20:31
debata (3)

Tridsaťtriročný krídelník prišiel do klubu pred prebiehajúcou sezónou z fínskeho tímu SaiPa Lappeenranta. Za Liberec odohral jedenásť zápasov a strelil dva góly.

"Tomášovi chcem poďakovať za jeho profesionálny prístup a pôsobenie v našom tíme. Nemal to jednoduché, nastúpil tesne pred sezónou do nového tímu a novej ligy.

Dávid Gríger Čítajte viac Český vicemajster sa trápi. Dôvod? Vraj slabí Slováci

Myslím si, že naše i jeho predstavy o jeho pôsobení u nás boli iné, a po vzájomnej dohode sme sa dohodli na ukončení zmluvy.

Prajeme mu veľa šťastia v jeho ďalšej kariére," povedal pre klubovú stránku športový manažér Liberca Patrik Augusta.

Po ukončení spolupráce s Libercom sa dohodol na spolupráci s klubom DEL Schwenninger Wild Wings.

"Po rozhovore so športovým riaditeľom Christofom Kreutzerom som dospel k záveru, že Schwenninger je pre mňa tá správna voľba.

Chcem pomôcť tímu k víťazstvám a posunu na vyššie priečky v tabuľke," uviedol pre oficiálnu klubovú stránku Záborský, ktorý bude v novom pôsobisku hrávať v drese s číslom 67.

Záborský strávil prevažnú časť kariéry vo fínskej lige, vyskúšal si aj švédsku SHL, KHL a nižšie zámorské súťaže.

Hudáček skončil v Nižnekamsku

Libor Hudáček skončil svoje pôsobenie v klube KHL Neftechimik Nižnekamsk. V kariére bude pokračovať v Lugane, švajčiarsky klub to oznámil na svojom instagrame.

Ruský tím informoval o ukončení spolupráce v sobotu na svojom webe.

„HC Neftechimik po vzájomnej dohode ukončil kontrakt s útočníkom Liborom Hudáčkom. Ďakujeme mu za jeho prácu a želáme v úspechy v ďalšej kariére,“ píše sa v stanovisku.

Tridsaťjedenročný Hudáček odohral v prebiehajúcej sezóne jedenásť zápasov a zaznamenal tri asistencie a tri „mínusky“.

V ročníku 2020/2021 zažil v Nižnekamsku úspešnejšie obdobie, keď mal po 50 zápasoch 38 bodov za 17 gólov a 21 asistencií.

Záver sezóny 2020/2021 strávil v Lausanne, no ročník sa pre neho skončil predčasne, keďže vo štvrtom zápase v drese účastníka najvyššej švajčiarskej súťaže utrpel zlomeninu nohy.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Záborský #HC Bílí Tygři Liberec