Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Ruský prístup. Ľudí nenecháme hladovať, na rok odstavíme šport

Pred vyše mesiacom skompletizoval prestup z Vladivostoku do Spartaka Moskva a teraz už niekoľko týždňov zaberá naplno.

23.06.2020 14:09
Bakoš Foto: ,
Martin Bakoš.
debata (1)

Útočník Martin Bakoš je spokojný s tým, že trikrát do týždňa sa v partii viacerých popredných slovenských hokejistov na jednom z bratislavských zimných štadiónov môže vyvetrať na ľade.

Jeho spoločníkmi boli aj spoluhráči z reprezentácie Tomáš Tatar, Martin Fehérváry, Michal Čajkovský, Jaroslav Janus, Adam Ružička, Maxim Čajkovič, či Matej Tomek.

"Tento rok sa zišla skvelá partia chalanov, úroveň vzrástla. Tréningy pod vedením Kroniho Muslia sú tiež kvalitné. Bol v Kanade, čo-to tam pochytil. Sme spokojní,“ povedal 64-násobný slovenský reprezentant pre web hockeyslovakia.sk.

Najlepší hokejisti z každého tímu NHL v histórii Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Anaheim Ducks - Teemu Selänne.

Tridsaťročný krídelník bol v uplynulej sezóne so 42 bodmi (19+23) v 61 zápasoch nielen najproduktívnejším hráčom Vladivostoku, ale aj bodovo najúspešnejším Slovákom v KHL.

Podľa vlastných slov je spokojný so zmenou svojho pôsobiska v rámci Kontinentálnej hokejovej ligy aj preto, že najvýchodnejší účastník bude v nadchádzajúcej sezóne po siedmich rokoch chýbať na mape tejto súťaže.

„Vo Vladivostoku nemali žiadne podlžnosti, dokonca mali aj rozpočet na ďalšiu sezónu. Gubernátor oblasti však povedal, že v súvislosti s koronakrízou nenechá ľudí hladovať a radšej vypojil na jeden rok všetky športy,“ vysvetlil Bakoš pre oficiálny web SZĽH.

V novom pôsobisku sa stretne s ďalším rodeným Spišiakom brankárom Júliusom Hudáčkom, pre ktorého to bude už tretí súťažný ročník v drese tímu z metropole Ruska.

Martin Bakoš ešte v drese Kchun-lunu. Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
Martin Bakoš Martin Bakoš ešte v drese Kchun-lunu.

„Teším sa z toho, že tam bude Julo, ale aj na dobrý klub so solídnou históriou. Chcel som zotrvať v KHL a splnilo sa mi to. Chcem v novej sezóne ukázať, že moja kúpa nebola chyba. Chcem sa čo najskôr zžiť s klubom a podávať čo najlepšie výkony,“ skonštatoval účastník zimných olympijských hier v Pjongčangu 2018 a tiež dvoch majstrovstiev sve­ta.

Bakoš v minulosti nastupoval v KHL aj za Slovan Bratislava, Červenú hviezdu Kchun-lun a HK Soči. Aktuálne podpísal dvojročný kontrakt s účastníkom neukončeného play-off z ročníka 2019/2020 a do Ruska sa pôvodne chystal 1. júla. Koronakríza však možno spôsobí určité omeškanie začiatku prípravy v Spartaku Moskva.

„Trinásteho alebo štrnásteho júla sme mali začať a do Moskvy som mal ísť 1. júla. To už neplatí. Volal som do klubu, sú tam teraz nejaké problémy v súvislosti s koronou. Tak uvidíme, aké to bude,“ zakončil Bakoš.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Moskva #vladivostok #Martin Bakoš