Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ruská legenda nešetrila tamojšiu súťaž. Nemôžeme sa rovnať NHL

Už dvanásť rokov sa Kontinentálna hokejová liga snaží dobehnúť NHL. A ťažko povedať, či sa jej od svojho štartu priblížila alebo skôr vzdialila.

16.05.2020 15:50
Adam Liška Foto: ,
Momentka zo zápasu Slovan - SKA Petrohrad.
debata (9)

Bohaté kluby sú od začiatku ešte bohatšie. Chudobné sú radi, keď ako-tak naplnia rozpočet a s oneskorením niekoľkých mesiacov postupne prostredníctvom splátkových kalendárov doplatia meškajúce výplaty.

„Takto to vôbec nemalo vyzerať. Vízia bola iná, realita tiež. Chceli sme založiť súťaž, kde si budú všetci rovní a bez klubov napojených na mocných ľudí a oligarchov. Takto to napokon dopadlo,“ lamentoval pre ruský Sport Express Viačeslav Fetisov.

Legenda ruského hokeja a momentálne člen ruskej Štátnej dumy pripustil, že rozdiely medzi najsilnejšími mužstvami – ako sú Dynamo či CSKA Moskva alebo SKA Petrohrad – je priveľký.

„Vývoj je iný, ako sme predpokladali. Máme tu nejakú konkurenciu, ale tá je iba v play off. Kvalitatívne na NHL nemáme. Nie div, že naše najväčšie talenty utekajú do zámoria,“ pokračoval Fetisov.

V KHL doteraz pôsobili dva kluby zo Slovenska. Lev Poprad odohral jedinú sezónu, Slovan Bratislava má na konte sedem ročníkov.

Viačeslav Fetisov v drese Detroitu. Foto: hfboards.com
Viačeslav Fetisov Viačeslav Fetisov v drese Detroitu.

Zmenám sa nadnárodná súťaž nevyhne ani teraz. Na minimálne jednu sezónu odchádza tradičná značka z ďalekého Sibíru.

Admiral Vladivostok – jeho viac ako päťtisícová aréna nesie meno práve po Fetisovovi – má ekonomické problémy, ktoré pandémia koronavírusu ešte viac prehĺbila.

"Nebolo príjemne počuť túto správu. Klub som spoluzakladal a viem, čo jeho existencia znamená pre ľudí v tamojšom regióne.

Admiral musíme vrátiť späť a dať ľudom z Vladivostoku ďalšie zápasy KHL, aby mali opäť pocit, že sú súčasťou našej krajiny," doplnil Fetisov.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #NHL #Admiral Vladivostok #Viačeslav Fetisov